DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

NASA’ya “Uranüs’e gidin” ve “gezegeni koruyun” çağrısı

NASA’ya “Uranüs’e gidin” ve “gezegeni koruyun” çağrısı
20.04.2022
143
A+
A-

ABD Ulusal Bilimler Akademisi bir rapor hazırlayarak, NASA’nın gelecek 10 yıllık planını mercek altına aldı. Kurum, tarihinde ilk kez “Gezegenin korunması öncelik olmalı” çağrısında bulunurken, NASA’nın Uranüs’e bir uzay mekiği göndermesi gerektiğini de vurguladı.

ABD’nin önde gelen bilim ve teknoloji kuruluşlarından Ulusal Bilimler Akademisi, NASA’nın gelecek 10 yıllık vizyonu ve yapılması gerekenlerle ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı. Hazırlanan raporda, NASA’nın gelecek 10 yılda yapması gerekenler ve projeleri mercek altına alındı.

Raporda, NASA’nın uzayda keşif operasyonlarına ağırlık vermesi gerektiği belirtilirken, “NASA’nın öncelikli hedefi gezegenimizin orijini, Güneş sistemi ve evren ile ilgili sorulara yanıt bulmak. Uranüs’e bir mekik gönderilmeli ve bu gezegenin atmosferi incelenmeli. Bu ilk öncelik olmalı” denildi.

Uranüs ve Uranüs’ün ayına keşif gezisi düzenlenmesi gerektiğini aktaran bilim insanları, Güneş’ten en uzak 7’nci gezegen olan Uranüs’e en son mekiğin 1986’da gönderilen Voyager 2 olduğunu da hatırlattı. -223 santigrat derece ölçülen gezegende çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, raporda 2023-2032 yılları arasında olması gereken planları gündeme getirdi.

“GEZEGENİ KORUYUN”

Öte yandan raporda, ilk kez Dünya’nın olası bir göktaşı ve astreoid çarpmasına karşı savunulması da gündeme geldi.

İlk kez raporda gezegenin olası dış faktörlere karşı korunması gerektiği belirtilirken, “Yakın Dünya nesnelerinin algılanması, takip edilmesi ve analiz edilmesiyle ilgili adımlar artırılmalı. Bu nesnelerin modellemesi, bilgileri ve tahminleriyle ilgili çalışmalara ağırlık verilmeli” denildi.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.