DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özlem Türeci’den corona mesajı aşısı

Özlem Türeci’den corona mesajı aşısı
09.03.2021
209
A+
A-

Corona virüsü salgınına karşı büyük bir hızla, bir yıldan kısa bir süre içerisinde geliştirilen corona virüsü aşısı ile ilgili BioNTech’in kurucu ortağı Özlem Türeci açıklamalarda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün paneline katılan ve dün açıklamalarda bulunan Özlem Türeci, BioNTech’teki cinsiyet eşitliği sayesinde corona virüsü aşısının geliştirildiğini söyledi.

Türeci, BioNTech’teki çalışanların yüzde 50’sinden fazlasının kadın olduğunu hatırlatarak, “İlaç ve tıp sektöründe karar veren rollerde kadınlar çok az temsil ediliyor ve bu durum hissedarlar için değer yıkımı yaratıyor” dedi.

“KRİTİK KARARLAR ALABİLDİK”

Tıbbi araştırma, biyoteknoloji ve hasta bakımı alanında cinsiyet eşitsizliğinin her gün çok daha net olduğunu söyleyen Türeci, “Bizim şirketimizde iş gücünün yüzde 54’ü kadınlardan oluşuyor ve üst yönetimin yüzde 45’i kadın. Bu sayede Covid-19 aşısını 11 ayda üretmemiz gibi kritik kararları alabildik” ifadesini kullandı.

Türeci, corona virüsü salgınını kontrol altına almak için devam eden maratonu sürdüreceğini söylerken, bunu kadınların desteğiyle yapacağını dile getirdi.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.