DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Pfizer CEO’sundan Covid-19 aşısı kararı

Pfizer CEO’sundan Covid-19 aşısı kararı
02.12.2021
130
A+
A-

Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurduğu BioNTech ile corona virüsü aşısı geliştiren Pfizer’ın CEO’su Dr. Albert Bourla açıklamalarda bulundu… BBC’ye konuşan Bourla, her yıl corona virüsü aşısı olunabilecek bir düzene geçileceğini açıkladı.

Daha önce BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in yaptığı, “Yılda bir Covid-19 aşısı yeterli hale gelecek” sözünü destekleyen bir açıklama Pfizer’dan geldi… BioNTech ile birlikte corona virüsü aşısı geliştiren Pfizer’ın CEO’su Dr. Albert Bourla, gelecek yıllarda “yıllık Covid-19 aşısı” yapılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Omicron varyantının ortaya çıkmasından önce BBC’ye konuşan Bourla, her yıl tek bir corona virüsü aşısı olmanın çok büyük seviyede koruma sağladığını açıklarken, aşının güncellenmesine gerek kalmamış olabileceğini de dile getirdi.

Bourla, “Corona virüsü aşısı milyonlarca insanın salgından kurtarılmasını sağladı. Aşılar olmasaydı toplumumuzun işlevsel yapısı tehdit altına girerdi” açıklamasını yaptı.

UĞUR ŞAHİN DE BENZER TONDA KONUŞMUŞTU

Daha önce Uğur Şahin de geçen haftalarda Alman basınına konuşmuştu.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Şahin, “Yapılan çalışmalara ve İsrail, Birleşik Krallık ve ABD’deki geniş kapsamlı verilerden anladığımız kadarıyla bildiğimiz  bazı şeyler var. Aşının etkisi dördüncü aydan sonra azalmaya başlıyor ve altıncı ayda bu azalış hız kazanıyor. İkinci olarak da bu aşı ağır hastalığın önüne geçiyor. Covid-19 aşısı olanlar bu hastalığı daha hafif atlatıyor. İki doz aşıdan sonra korumanın daha uzun sürmesini bekliyoruz ve gripte olduğu gibi yılda bir kez aşı yapılması yeterli olacaktır” demişti.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.