DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Putin’e zorlu rakip!

Putin’e zorlu rakip!
19.10.2017
266
A+
A-

Rusya’da politik sular durulmak bilmiyor. 2018’de yapılacak seçim öncesi gerilim gittikçe artıyor. Başkanlık seçimine katılan adaylar yeni bir tartışma konusunun ortaya çıkmasına neden oldu.

Rusya’da seçime az bir süre kala ortaya çıkan adaylara bir yenisi daha eklendi. Rusya’nın ünlü televizyon kanalı olan Rain TV’de sunuculuk yapan Ksenia Sobchak başkanlığa aday oldu. Ksenia Sobchak 36 yaşında. Ksenia Sobchak başkanlığa adaylığını yazılı açıklama ve video kaydı ile duyurdu. Ancak tartışma konusu olan Ksenia Sobchak’in yapmış olduğu açıklama değil. Kremlin’in zararsız düşman olarak tanımladığı Ksenia Sobchak’ın adaylığını desteklediği iddia edildi.

Euronews’in haberine göre, Ksenia Sobchak, 2012 yılında Rusya’da yapılan muhalif protestolarla gündeme gelmişti. Rain TV’de ortaya koyduğu çalışmalar da genç kadını politikada öne plana çıkmasına neden oldu.

BABASININ PUTİN İLE OLAN İLİŞKİSİ

Başkanlığa aday olan Ksenia Sobchak’in babasının şimdiki Rusya Başkanı olan Putin ile olan ilişkisi seçmenlerin kafasını karıştırıyor. Genç sunucunun babası Eski St Petersburg’un belediye başkanı. Ksenia Sobchak’in babası olan Anatoly Sobchak, Putin’i politikaya kazandıran isim olarak hafızalarda yer etmişti.

Ortaya atılan bir diğer iddiaya göre, Ksenia Sobchak’in vaftis babası Rusya Devlet Başkanı Putin olduğu yönünde. Ksenia Sobchak yapmış olduğu açıklamada bu iddiaları da yalanlamış oldu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.