DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Set çalışanını öldüren Alec Baldwin hakkında skandal iddialar ortaya çıktı

Set çalışanını öldüren Alec Baldwin hakkında skandal iddialar ortaya çıktı
01.02.2023
113
A+
A-

2021’de aynı zamanda yapımcısı da olduğu Rust isimli filmin çekimleri sırasında ateşlediği silah ile bir set çalışanının ölümüne sebep olan Alec Baldwin hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Rust isimli filmin çekimleri sırasında elindeki silahıyla ateş ederek 42 yaşındaki set çalışanı Halyna Hutchins’in ölümüne sebep olan ve diğer set çalışanlarını da yaralayan Alec Baldwin hakkında ABD’li savcılardan yeni açıklamalar geldi.

Savcılar, sette görüntü yönetmeni olarak çalışan Hutchins’in ölümüne sebep olan olaydan önce Baldwin’in ateşli silah eğitimi sırasında telefonla konuştuğunu açıkladı. Santa Fe bölge savcılığı, Baldwin’in “sorumsuz ve pervasız” davrandığını da duyurdu. Baldwin’e resmen “kasıtsız insan öldürme” suçlaması da yöneltildi.

Öte yandan yapılan açıklamada, ateşli silah eğitimi sırasında Baldwin’in dikkatinin dağınık olduğu ve eğitimi tam konsantre olarak takip etmediği de öne sürüldü. Savcılıktan yapılan açıklamada Baldwin’in sette tetiği çekmeden önce iki kez güvenlik denemesi yapması gerektiği de belirtilirken bunu da yapmadığı kaydedildi.

Baldwin ile birlikte silah eğitmeni Hannah Gutierrez-Reed’e de suçlama yöneltildi. Eğer suçlu bulunurlarsa ikisinin de 5 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.