DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Trump’ın damadından çağrı

Trump’ın damadından çağrı
08.11.2020
179
A+
A-

ABD’de resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden zorlu ve sancılı seçimde zafer elde ederken bir iddia ortalığı salladı… Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ile evli olan ve aynı zamanda Trump’ın danışmanlığını da üstlenen damadı Jared Kushner’ın kayınpederine, “Mücadeleyi bırak” dediği öne sürüldü.

Bütün dünyanın soluk soluğa izlediği ABD Başkanlık yarışı resmi olmayan sonuçlara göre Demokratlar’ın adayı Joe Biden lehine sonuçlandı… Sabaha karşı ABD’nin ilk kadın başkan yardımcısı olacak Kamala Harris ile bir konuşma yapan ve zaferini ilan eden Biden’ın bu açıklamalarına Trump cephesinden tepki gelmişti.

Trump cephesi mücadelenin devam ettiğini açıklarken ABD’nin 45. Başkanı da seçimlerde 71 milyon oy aldığını iddia etmişti… Trump’ın avukatları ve yasal ekibi bazı eyaletlerde ve bölgelerde sonuçlara itiraz etmeye devam ederken ABD basınından şaşırtıcı bir iddia geldi. İddianın kaynağı ise CNN International’da görevli gazeteci Kaitlan Collins’ten geldi.

Collins, Beyaz Saray’daki iki kaynağa dayandırdığı haberde, Trump’ın damadı ve aynı zamanda danışmanı da olan Jared Kushner’ın “kayınpederine” “yarıştan artık çekilin” tavsiyesinde bulunduğunu aktardı. Taraflar bu iddiayı henüz doğrulamazken, Trump’ın bu talebe ne yanıt verdiği henüz bilinmiyor.

EN TARTIŞMALI DANIŞMANI DAMADI OLDU

Trump’ın 2016 yılındaki seçim kampanyasının dijital ayağını üstlenen ve Trump için bir sosyal medya stratejisi hazırlayan Kushner, 2017 yılında Beyaz Saray’da kıdemli danışman olarak görevlendirilmişti.

Sık sık bu pozisyonu ve görevini kişisel çıkarları ve menfaat elde etmekle suçlanan Kushner, Trump’ın Orta Doğu’da İsrail lehine olacak anlaşmalar yapmasını da önermişti.(Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.