DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emekli memurun Ocak’ta alacağı maaş…

Emekli memurun Ocak’ta alacağı maaş…
06.01.2018
267
A+
A-

Memur emeklisinin emekli aylığı Ocak itibarıyla yüzde 5.69 artacak.

Aynı zammı, memur emeklisinin hak sahibi dul ve yetimi de alacak. Bu kapsamda dul ve yetimin emekli aylığının ne kadarını alacağı yasa ile belirlenmiş bulunuyor.

SADECE EŞ VARSA

Vefat eden memur emeklisinin eşi memur veya memur emeklisi ise emekli aylığının yüzde 50’sini alıyor. Hak sahibi sadece eş varsa ve memur veya Emekli Sandığı emeklisi de değilse, sigortalı çalışsa, sigortalı emeklisi de olsa emekli aylığının yüzde 75’ini alıyor. Bir eş ve bir çocuk varsa; eş memur veya Emekli Sandığı emeklisi değilse emekli maaşının yüzde 60’ını çocuk ise yüzde 30’unu alıyor. Vefat eden memur emeklisinin eşi ve 2 çocuğu varsa; eş emekli aylığının yüzde 50’sini alıyor, kalan aylık çocuklara yüzde 25’er oranında eşit olarak dağıtılıyor.

EŞ YOK TEK ÇOCUK VARSA

Vefat eden memur emeklisinin eşi ve 3 çocuğu varsa; eş emekli aylığının yüzde 40’ını alıyor, aylığın kalan kısmı çocuklara yüzde 20’şer oranında eşit olarak dağıtılıyor. Vefat eden memurun veya memur emeklisinin hak sahibi eşi yoksa bu durumda tek çocuk varsa çocuk, emekli aylığının yüzde 50’si alıyor, iki çocuk varsa her çocuk emekli aylığının yüzde 40’ını alıyor.

ÜÇ ÇOCUK VARSA

Üç çocuk varsa emekli aylığı eşit olarak üçe bölünüyor. Dul ve yetimler tablolardan aylık aldıkları kişinin emekli aylığını bulup, durumuna göre belirttiğimiz oran ile çarparak, Ocak 2018’den itibaren alacağı aylık tutarını hesaplayabilir.(Posta)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.