DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emekliye müjde son haber: Gözler ikramiyede

Emekliye müjde son haber: Gözler ikramiyede
25.05.2018
352
A+
A-

Milyonlarca emeklinin sabırsızlıkla beklediği 1000 lira bayram ikramiyesi için sayılı günler kaldı. Ödemenin, 15 Haziran’da başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde, yani Haziran başında yapılması bekleniyor

12 MİLYON EMEKLİ
Başbakan Binali Yıldırım, 30 Nisan’da emeklilere her yıl iki dini bayram öncesi 1000’er lira ikramiye verileceğini açıklamıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, “12.3 milyon emeklimize ilk ikramiye ödemesi, önümüzdeki Ramazan Bayramı öncesinde yapılacak” dedi. Deniz, 31 Mart 2018’den önce olan vergi ve sigorta prim borçlarının da yeniden yapılandırılacağını söyledi.

YAPILANDIRMA FIRSATI
Nejat Deniz, borç yapılandırmasının getirdiği fırsatları şöyle sıraladı: “Bu yapılandırma, 31 Mart 2018 öncesine ait idari para cezası ve sigorta prim borçları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağkur sigortalısının daha önce dondurulan hizmet süresinin ihyası halinde doğacak prim borcunu kapsıyor.”

BORÇSUZ OLACAK
Bağkur sigortalısının, 31 Mayıs 2018 öncesine ait prim borcu ve hizmet süresini dondurabileceğini ve bu borçların takibinin yapılmayacağını belirten Deniz, “Böylece, dondurulan hizmet süresi ile Bağkur sigortalısı borçsuz hale gelecek ve sonraki aylarda primini 5 puanlık teşvik ile indirimli ödeyecek, sağlıktan da faydalanacak. İstenirse dondurulan süre yeniden canlandırabilir.”

SAĞLIK HİZMETİ
Nejat Deniz, 4-b (Bağkur), ek-5 (tarım sigortası) ve ek-6’ncı (ticari taksi ve dolmuş şoförünün sigortalılığı) madde kapsamındaki sigortalının da borçlarını yapılandırdığında sağlık hizmetinden yararlanmaya başlayacağını belirtti. Deniz, “Güncellenen borçların peşin ödenmesi halinde yüzde 90’ı silinecek. 18-29 yaş aralığındaki gençler ilk defa işyeri açarsa, sigortasını 1 yıl devlet ödeyecek” dedi.(Posta)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.