DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Hisse Senedi Nasıl Alınır?
01.03.2018
235
A+
A-

İnsanlar günümüzde birikimlerini daha iyi değerlendirebilmek için farklı farklı yollara başvuruyorlar. Yaşam standardı eşiği her geçen gün yükseliyor. Bu sebeple insanlar çareyi son zamanlarda popüler yatırım aracı olmaya başlayan borsa’da buldular ve hisse senedi satın almaya başladılar.

Hisse senedi nasıl alınır? merak edenlerin ilk yapması gereken şey hisse senedi satın almak için öncelikle aracı kurum seçilmeleridir. Hemen hemen her banka borsada hisse senedi alım satım işlemlerini yürütmekte ve aracılık yapmaktadır. Bununla birlikte InvestAZ gibi yatırım yapabileceğiniz banka dışı araçlarda vardır. InvestAZ sayesinde hızlı ve güvenilir bir şekilde yüksek kâr elde edebilirsiniz. Ardından seçtiğiniz aracı kurumdan bir yatırım hesabı açmalısınız. Bunun için bizzat bankaya giderek veya internet üzerinden tüm bu işlemleri halledebilirsiniz. Yatırım hesabı açıldıktan sonra bu hesaba para yatırmalısınız. Almak istediğiniz hisse senedi fiyatı ve komisyon tutarını dikkate alarak hesabınıza belirli miktarda para yatırmalısınız. Hisse senedini alabilmeniz için aracı kurum veya bankaya serbest fiyatlı emir veya limitli emir olmak üzere iki şekilde emir verebilirsiniz. Serbest fiyatlı emirde Borsa İstanbul’da işlem gören fiyat üzerinden alım işlemi gerçekleşirken, limitli emirde ise almak istediğiniz hisse senedine verebileceğiniz en yüksek fiyat üzerinden alım işlemleri gerçekleşir. Alım ve satım emir seçeneklerinden birini seçmeden kendi stratejinize en uygun emri seçmelisiniz. Bazen bazı durumlarda aracı kurumunuz veya Borsa İstanbul verdiğiniz alım emrini kabul etmeyebilir. Bu tür bir durumda mutlaka işleminizi neden kabul etmediklerine dair sizi bilgilendireceklerdir. Hisse senedinden kar yapabilmeniz için düşük fiyattan almalı ve yüksek fiyattan satmalısınız. Piyasada fiyatların belirlenmesi için birçok faktör vardır. Bu sebeple borsa alım satım işlemlerinin ne zaman yapılacağı stratejisini kendiniz çizmeli ve borsa işlemlerini yakından takip etmelisiniz. Alacağınız hisse senedini almadan önce mutlaka detaylı olarak araştırma yapmalısınız. Hisse senedi fiyatları birçok faktörden değişebilir. Bunların başında arz-talep, Ülke ekonomisi, şirketlerdeki ekonomik değişimler, sektörel bazlı değişimler gibi faktörler gelebilir. Hisse senedinde başarı yakalayabilmeniz için mutlaka küresel ve yerel verilerin durumunu, sektörlerin durumunu, şirketlerin durumunun iyi bir analizini yapmalısınız. Bütün bunların üstesinden tek başınıza kalkabileceğinizi düşünmüyorsanız bir yatırım uzmanı veya yatırım şirketi ile birlikte hareket edebilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.