DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Masifpan Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Masifpan Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
03.03.2020
341
A+
A-

Geçmişten günümüze kadar insan hayatında ahşap malzemelerin yeri hep ayrı olmuştur ve ahşap malzemeler vazgeçilmezliğini aynı istikrar ile devam ettirmektedir. Ahşap malzemelerin en vazgeçilmez olanlarından biri de masifpanlardır.

Masifpan kısaca, aynı ağaç türünden elde edilen, eşit ölçülerdeki çıtaların yan yana dizilerek yapıştırılmasından elde edilen panellere verilen addır. Esasen masifpanlar tam olarak ağaçtan üretilmez. Ağaç ve orman sürekliliği ve canlı ömrü uzatılması açısından ahşaba çok benzeyen ve yapı olarak aynı olan tomruk adı verilen bir malzeme ile de elde edilebilmektedir.

Masifpan Özellikleri Nedir?

Masifpan malzemesi genellikle zemin döşemelerinde kullanılmaktadır. Ahşap malzeme olduğundan ortamı daha ferah ve doğal göstermeye yardımcı olacaktır. Ayrıca masifpan malzeme sayesinde ısı ve ses yalıtımı yapmak çok daha kolay bir hale gelecektir. Ahşabın sesi absorbe etme özelliği vardır. Ses dalgaları ahşabın içinde kırılır ve düzgün yayılamazlar. Bu da ses yalıtım malzemesi olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Ahşap malzemeler ısıya duyarlıdır. Ortam ısısını düşürmez. Bu nedenle masif panel malzemeleri ısı dengesini korumaya da yardımcı olmaktadır. Masifpan fiyatları için   https://salkimorman.com.tr/masif-panel.htm sitesi ziyaret edilebilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.