DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AKOM’dan İstanbul’a rüzgarlı ve yağışlı hava uyarısı!

AKOM’dan İstanbul’a rüzgarlı ve yağışlı hava uyarısı!
08.07.2020
226
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’nin ardından AKOM da kritik uyarılarda bulundu. AKOM, İstanbul’da etkili olan bunaltıcı sıcakların çarşamba günü yerini rüzgarlı ve yağışlı havaya bırakacağını açıkladı. Yarın sabah saatlerinden itibaren özellikle Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal ilçelerinde yağışın kısa süreli kuvvetli şekilde etkili olması ve öğle saatlerinden sonra bölgeyi terk etmesi bekleniyor.

İBB’ye bağlı AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen sıcak hava dalgasının bu akşam Marmara bölgesini terk etmesinin ardından İstanbul, kuzeyli hava akımlarının etkisine girecek. Bununla birlikte saatte 30-60 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgâr ve yerel görülecek yağışlarla birlikte, hava sıcaklıklarının da mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR ANADOLU YAKASINDA ETKİLİ OLACAK

Bu akşam yerel olarak görülmesi beklenen yağışların, Çarşamba sabah saatlerinden itibaren, özellikle Anadolu yakasının doğu ilçelerinde yani Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal’da  kısa süreli kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor.

AKOM, ani ve yerel olarak görülen yaz yağmurları nedeni ile sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. (Sözcü )


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.