DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Almanya, Türkiye’yi ‘yüksek riskli ülke’ ilan etti

Almanya, Türkiye’yi ‘yüksek riskli ülke’ ilan etti
13.08.2021
158
A+
A-

Türkiye’de son dönemde artış gösteren corona virüs vakalarıyla ilgili Almanya’dan yeni bir adım geldi. Alman hükümeti Türkiye, İsrail ve ABD’yi yüksek riskli ülke ilan etti, aşı yaptırmayanlara en az beş günlük karantina zorunluluğu getirdi.

Almanya, artış gösteren corona virüs vakaları nedeniyle, Türkiye’yi ‘yüksek riskli ülkeler’ arasına aldı.

FUNKE medya grubunda yer alan ve hükümet kaynaklarından aktarılan habere göre; ABD, İsrail, Karadağ ve Vietnam da yüksek riskli bölgeler arasına alındı. Lizbon ve Algarve kentleri hariç olmak üzere Portekiz yüksek riskli bölge olmaktan çıkarıldı.

SALI GECESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Habere göre değişikliklerin pazar günü devreye alınması beklenirken, Türk vatandaşları için ise salı gecesi yürürlüğe konulacak.

Yüksek riskli ülkelerden gelen yolcular, aşı ya da COVID-19 geçirdiklerine dair belge gösteremezlerse on gün karantinaya alınacaklar. Testlerin negatif çıkması halinde karantinaya beşinci günde son verilecek.

(SOZCU.COM.TR)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.