DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bekir Bozdağ: Almanya PKK ve FETÖ’yü Himaye Ediyor

Bekir Bozdağ: Almanya PKK ve FETÖ’yü Himaye Ediyor
19.08.2017
260
A+
A-

Türkiye ve Almanya arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; “Almanya PKK ve FETÖ’yü himaye ediyor” dedi. Son günlerde Türkiye ve Almanya ikili ilişkilerinde gerilim sürekli yükselirken iki ülke tarafından da yapılan açıklamalar gerilimi tırmandırıyor. Son olarak Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalara başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bir çok üst düzey isimden tepki geliyor. Son olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; “Almanya FETÖ’cülere sığınaklık yapıyor.” dedi.

“ALMANYA PKK VE FETÖ’YÜ KORUMAYA DEVAM EDİYOR”

Türkiye ile Almanya arasındaki gerilim tırmanıyor… Son dakika açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “FETÖcüler Almanya’yı kendilerine sığınak olarak görüyorlar. 4500 dosya gönderdik Almanya’ya. Bu dosyalar bağımsız Alman yargısında neden soruşturulmuyor? Tutumları sorgulanması gereken Alman yöneticileridir. FETÖ ve PKK, Almanya’da himaye görüyor” diye konuştu. Bozdağ, “Almanya PKK’ya destek veriyor. PKK yöneticileri Almanya’da telekonferansla PKK’lılara seslendiler” dedi.

BEKİR BOZDAĞ ALMANYA AÇIKLAMASI YAPTI

“FETÖcüler Almanya’yı kendilerine sığınak olarak görüyorlar. 4500 dosya gönderdik Almanya’ya. Bu dosyalar bağımsız Alman yargısında neden soruşturulmuyor? Tutumları sorgulanması gereken Alman yöneticileridir. FETÖ ve PKK, Almanya’da himaye görüyor.” “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına çağrıda bulundu. Alman halkına çağrıda bulunmadı” dedi.

Ayrıca Başbakan yardımcısı Bekir bozdağ, “Almanya PKK’ya destek veriyor. PKK yöneticileri Almanya’da telekonferansla PKK’lılara seslendiler” dedi.

Adil Öksüz ile ilgili konuya ise Bozdağ, “Almanya’da kendilerine bu konu sorulan yetkili yalanlamadı da doğrulamadı bunun diplomatik olarak ne anlama geldiğini biliyoruz. Biz Türkiye olarak bunları istedik ve istemeye devam edeceğiz. Maalesef Alman yetkililer bugüne kadar olumlu bir adım atmadılar. Adil Öksüz ile lgili konuda da bugüne kadar olumlu cevap verilmedi biz bu beklentilerin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Eninde sonunda onları Türkiye’ye getireceğiz ve hesabını soracağız bundan kaçış yoktur” dedi.

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISINA BERLİN’DEN SERT TEPKİ GELDİ

Almanya’nın Türkiye’ye yönelik ‘gümrük birliği’ tehdidinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Almanya’daki bu partilere oy vermeyin’ çağrısına Berlin’den sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’daki genel seçimler için Türkiye kökenli seçmenlere “Türkiye düşmanı Hristiyan Demokratlar, SPD ve Yeşiller’e oy vermeyin” çağrısına Berlin’den tepki geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel çağrı için “Ulusal eğemenliğimize eşi benzeri görülmemiş bir müdahale” dedi. SPD lideri Martin Schulz’un yorumu ise “Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı” oldu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.