DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

FETÖ Tutuklusu Nazlı Ilıcak Kıbrıs Vatandaşlığından Çıkarılıyor

FETÖ Tutuklusu Nazlı Ilıcak Kıbrıs Vatandaşlığından Çıkarılıyor
11.09.2017
284
A+
A-

FETÖ tutuklusu gazeteci Nazlı Ilıcak Kıbrıs vatandaşlığından çıkarılıyor. Nazlı Ilıcak’ın Kıbrıs’ta bulunan evi FETÖ karargahı olarak kullanıldığı belirtilirken KKTC bu nedenle Ilıcak’ı vatandaşlıktan çıkarıyor. KKTC yönetimi tarafından paylaşılan bilgilere göre 1995 yılından bu yana Kıbrıs vatandaşı olan Nazlı Ilıcak FETÖ bağlantısı nedeniyle vatandaşlıktan çıkarılıyor. Uzun süredir FETÖ tutuklusu olan Nazlı Ilıcak’ın Kıbrıs’ta bir evi bulunuyordu.

NAZLI ILICAK KIBRIS VATANDAŞLIĞNDAN ÇIKARILIYOR

KKTC’deki evini FETÖ’nün Kıbrıs yapılanması tarafından karargah olarak kullandırdığı öne sürülen Nazlı Ilıcak Kıbrıs vatandaşlığından çıkarılıyor. KKTC Nazlı Ilıcak için düğmeye bastı. “FETÖ/PDY Medya Yapılanması” davasında tutuklu olarak yargılanan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın KKTC vatandaşlığının iptal edileceği iddia edildi. Ilıcak 1995 yılında ülke vatandaşlığına kabul edilmişti.

KKTC VATANDAŞLIĞINA GEÇİŞİNİ BÖYLE ANLATMIŞTI

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; KKTC’de 24 Nisan, 2004 tarihinde gerçekleşen Annan Planı ile ilgili referandum öncesinde, açıklamalarda bulunan Ilıcak, şunları anlatmıştı;”1995 yılında Girne’de Bellapais dedikleri bir manastırın yanında, eskiden ev olan bir lokantada yemek yedim. Adı Abbey House olan bu lokantayı İngiliz eşcinsel olan çift işletiyordu ve ayrılacakları için lokantayı devretmek istiyorlardı. Fiyatı da Türkiye’ye göre daha düşük olduğu için burayı ev olarak satın aldım. İkametgahım olunca vatandaşlık için de başvurdum ve kabul edildim. Muhtara seçmen kaydını yaptırdım, referandumda da Kıbrıs’ta olacağım ve oyunu kullanacağım. Kıbrıs’ın AB’ye girmesini olumlu bulduğum için oyum evet olacak.”

“FETÖ KKTC’DEKİ EVİ KARARGAH OLARAK KULLANDI” İDDİASI…

Ilıcak’ın sahibi olduğu ev, FETÖ’nün KKTC yapılanmasının karargahı olarak kullanıldığı iddia ediliyor. Bu evde Türkiye’den gelen FETÖ mensubu yüksek rütbeli polis subayları ile KKTC polisinde görev yapan bazı polis subayları toplantılar yaptığı polis kayıtlarına geçti. FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği darbe kalkışmasından sonra ise evin tamamen boşaltığı iddia ediliyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.