DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hindistan İle Daha Sağlıklı Cilt Yapısına Ulaşın

Hindistan İle Daha Sağlıklı Cilt Yapısına Ulaşın
18.08.2018
221
A+
A-

Hindistan cevizi, tropikal bölgelerde yetişen bir palmiye çeşididir. Hindistan’da tarih boyunca tedavi amaçlı kullanılan bu bitki birçok çeşide sahiptir. Sert kabuğunun içinde meyvesi ve suyu vardır. Sağlık, kozmetik, mutfak gibi geniş bir kullanım alanı vardır. Hindistan cevizinin içerdiği yağlar yüksek miktarda olmasına rağmen, vücut için faydalı ve sindirilebilir özelliktedir. Barındırdığı kükürt, magnezyum, potasyum gibi daha pek çok vitamin ve mineral sayesinde alternatif tıpta kendine yer etmiştir. Yaş iken yeşil renkte olan Hindistan cevizi kurutulduğunda rengi değişir ve kahverengi bir hal alır. Lezzeti sayesinde baharat olarak kullanılabileceği gibi kurutulmuş meyvesiyle pasta, kek süslemesinde yararlanılabilir.

Hindistan Cevizi Faydaları Nelerdir?

Alternatif tıpta kendisine sıkça başvurulan Hindistan cevizi meyvesi, her yaştan insanın kullanabileceği faydalı bir besindir.

  • Karbonhidrat değerinin yüksek oluşuyla enerji sağlar.
  • İçerdiği lifler sayesinde diyabet oluşumunun önüne geçer.
  • Hücre yenileyici özelliği ile yaşlanmayı geciktirir.
  • Bağışıklık güçlendirici etkisi ile hastalıklara karşı kalkan görevi görür.

Tüm bunların dışında düzenli tüketimde genel sağlık için daha birçok faydası tespit edilmiştir. Bilim adamlarının yaptığı çalışmalarda, anne sütünü artırıcı etkisi olduğu için emziren annelerin de Hindistan cevizi kullanımı uygun görülmüştür. Hindistan cevizi çeşitlerine ulaşmak ve daha detaylı bilgi almak için http:// https://www.thelifecoshop.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.