DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İngiliz ajanın ölümünde kritik ayrıntı!

İngiliz ajanın ölümünde kritik ayrıntı!
15.11.2019
192
A+
A-

İstanbul Beyoğlu’nda yaşadığı evin önünde geçen pazartesi sabahı ölü bulunan eski İngiliz ajanı James Le Mesurier’in Büyükada’da kullandığı köşkte ev işlerine yardım eden Gül Fayzullaeva, İngiliz Daily Mail gazetesine konuştu.

Gül Fayzulleva, Suriye’de faaliyet gösteren Beyaz Baretliler’in kurucularından olduğu belirtilen Mesurier’in hafta sonunu köşkte geçirdiğini ve yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Kirasının aylık 1000 sterlin (yaklaşık 7 bin 500 Türk lirası) olduğunun belirtildiği köşkten İngiliz gazetesine konuşan Fayzullaeva, “James cumartesi günü kendinde değildi. Bir şeylere ilişkin gergin ve stresliydi” dedi.

TANSİYONU YÜKSEKTİ, HASTANEYE GİTTİ

Fayzullaeva, “Onu neyin endişendirdiğini söyleyemem fakat kendini iyi hissetmediğini söyledi ve o akşam yemek yemedi. Tansiyonu ölçtüm, 16’ya 12’ydi. Kaygılandı ve hastaneye gitti. İğne yaptılar, hap verdiler ve o gece daha sonra eve döndü” ifadelerini kullandı.

Eski İngiliz ajanı James Gustaf Edward Le Mesurier, İstanbul’da ofis olarak da kullandığı evinin önünde 11 Kasım Pazartesi günü ölü bulunmuştu.

James Mesurier’in hafta sonlarını geçirdiği Büyükada’daki köşk.

UYKU SORUNU YAŞIYORDU

Gece 23.00 sularında sigara içmek için dışarı çıktığını anlatan Fayzullaeva, “Yatak odasının camına baktım ve uyuduklarını gördüm, çünkü ışıkları kapalıydı” dedi.

Özbek asıllı Fayzullaeva, “Sonraki sabah normal olarak İstanbul’a döndüler. Bu, onları son görüşüm oldu” ifadelerini kullandı.

Mesurier, eşi Emma Winberg (39) ve iki çocuklarıyla birlikte köşkte yaşadığı belirtilen Fayzullaeva, Mesurier’in son zamanlarda uyku sorunu yaşadığını anlattı.

ÇOK YAKIN BİR ÇİFTTİLER

Eşinin kendisine Mesurier’in uyumak için ilaç aldığını söylediğini  anlatan hizmetçi, “Çok yakın bir çifttiler. Birbirlerine karşı çok sevgi doluydular” dedi.

Suriye’de dezenformasyon yapmakla suçlanan James Mesurier’in Büyükada’daki köşkte kaldığında sigara içmek için balkona çıktığını anlatan Gül Fayzullaeva, İstanbul Beyoğlu’ndaki evlerinde de aynı şeyi yapmış olabileceğini anlattı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.