DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İngilizce Konuşma Hazırlama Aşamalarını Biliyormusunuz?

İngilizce Konuşma Hazırlama Aşamalarını Biliyormusunuz?
16.07.2018
237
A+
A-

Önemi her geçen gün artan dillerin başında gelen İngilizce konuşma hazırlama yöntemleri bakımından çeşitli hususlar bulunmaktadır. Öncelikli olarak kısa zamanda dil öğreniminin başarıyla tamamlanması için konuşma pratikleri çok büyük önem taşımaktadır. Geleneksel eğitimin sunulduğu kurslardan bağımsız olarak birtakım öğrenim teknikleri varlığını sürdürmektedir. Son yıllarda araştırmalar sonucunda uygulanmaya başlanan modern teknikler arasında konuşma pratikliğinin önemi de görülmektedir. Her ne kadar okuma, yazma ve dinleme gibi yöntemler önemli olsa da bu yöntemlerle öğrenilen bilgilerin kalıcı hale getirilmesi ve tam olarak işlevsellik kazandırılması konuşma pratikleriyle elde edilmektedir. Bunun için mutlaka tüm öğrenilen bilgilerin belirli bir düzen içinde pratiğe dönüştürülmesi gerekir. Bunun için online kurslardan yardım alınabilirken kişinin ana dilinin İngilizce olması da verili bir şekilde konuşma becerisinin alınmasını beraberinde getirecektir. İngilizce konuşma hazırlama için mutlaka kalıplanmış olan kelime gruplarının öğrenilmesi lazım olurken aynı zamanda kelimelerin kullanım sırası da amaçlar arasında bulunmaktadır.

Dil öğrenim süreçlerinde kelimelerin kalıcı bir şekilde belleğe gönderilmesinde konuşma özelliği öne çıkmaktadır.  Online İngilizce kursları tarafından verilen ana dili İngilizce olan kişilerle yapılan konuşmalar ise çok daha yarar sağlamaktadır. Bu yöntemde öncelikli olarak kelimelerin öğrenin süreçleri başlamaktadır. Görsel hafıza teknikleriyle kelimeler öğrenilebilirken çağrışım teknikleri de kullanılabilir. Ardından kelimelerin ne anlama geldiğinden ziyade neyi karşıladığı ve nasıl kullanıldığının bilinmesi gereklidir. Bununla birlikte kelimelerin nasıl kullanıldıkları da konuşularak anlaşılmaktadır. Her ne kadar ilk süreçlerde bir hayli zorlanılsa da konuşma düzeyinin ilerletilmesi birkaç işlemle sağlanabilir. Bunun için sohbetlerde daha çok kelime gruplarının tercih edilmesi gereklidir. Bu sayede çok daha hızlı bir şekilde sohbet açılabilir, sorulara cevap verilebilir. Birkaç kelimenin bir araya getirilmesiyle cümle kurulması çok zor olsa da kelime grupları bu açıdan önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Bu sayede çok daha seri bir şekilde konuşma durumu olmaktadır. Basit kurallara sahip olan İngilizce konuşma süreçlerinde profesyonellerin dil kullanımı da belirli bir aşamadan sonra takip edilmektedir. Böylelikle kelimelerin ne anlama gelebilecekleri de pratik kazanmaktadır. İngilizce dil öğreniminde önemli olan bir başka unsurda şüphesiz ki telaffuz durumudur. Her ne kadar çok fazla kelime bilinse de yanlış telaffuz durumu çokça olmaktadır. Bundan dolayı da kelimelerin kullanım sıklığı azalırken zaman içinde kişinin belleğinden çıkmasına sebebiyet verilmektedir. Bundan dolayı İngilizce konuşma teknikleri sayesinde kelimelerin ne şekilde telaffuz edileceği de öğrenilmektedir.

Kişinin sadece dil bilgisi çalışarak, devamlı olarak kelime ezberleyerek İngilizce öğrenemeyeceği görülürken çeşitli pratiklerin günlük olarak az da olsa devam etmesi önemlidir. Bununla birlikte öğrenilen kelimelerin çevrilmeye çalışılması da büyük bir zaman kaybı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yerine kelimelerin sahip oldukları ifadenin anlaşılması amaçlanmaktadır. Çok daha kolay bir hale gelebilmesi içinde kalıp ifadelerin bilinmesi gereklidir. Bununla birlikte İngilizce macerası yolunda tüm öğretim durumlarının bir arada bulundurulması lazımdır. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma olarak belirtilen unsurların günlük olarak devamlı hale getirilmemesi halinde bilinçli bir şekilde dil öğreniminin hatasız sonlandırılması söz konusu olmayacaktır. Ayrıca bir dil kursu ya da bir öğrenme süreci olarak da İngilizce macerasına yaklaşılması yanlış olacaktır. İngilizce öğrenim durumunun bir ders olmaktan çıkarılmasıyla her an ve her zaman İngilizce eksenli bir hayat yaşamanın getirileri de fazla olacaktır. Her durumda İngilizcenin düşünülmesi, kelimelerin çağrışım yoluyla öğrenilmesi, günlük pratiklerin yapılması, dizi veya filmlerin İngilizce izlenmesi sonucunda kısa zaman diliminde önemli bir aşamaya geçileceği de görülecektir. Doğru yöntemlerin belirlenmesi ve doğru materyallerle birlikte olanakların geniş olması içinde doğru bir online kursun tercih edilmesi önerilmektedir. Bu sayede hiçbir zahmete girmeden ve hiçbir şekilde zaman kaybı olmadan İngilizce öğrenim sürecine başlayabilir, istediğiniz zaman diliminde videoları izleyebilirsiniz. Ders ya da konu kaçırma gibi bir durum olmayacağı gibi defalarca aynı derslerin izlenmesi mümkündür. İnternetin olması durumunda İngilizce öğrenim devam ettirilirken zaman içinde yurtdışında yeterli bir dile sahip kişi olarak önemli vazifelerde bulunabilir, rahat ve güvenli bir şekilde tatilinizi yapabilirsiniz. Avrupa başta olmak üzere dünyanın yarısından fazlasını İngilizce ile gezebilir, görülmesi gereken tüm yerleri görerek hayatın tadını çıkarabilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.