DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mehmet Ceyhan ve Mehmet Çilingiroğlu arasındaki maske kavgası gündem oldu!

Mehmet Ceyhan ve Mehmet Çilingiroğlu arasındaki maske kavgası gündem oldu!
16.09.2020
218
A+
A-

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu olayı sosyal medyanın gündeminde. Birçok kişi, Mehmet Ceyhan ile Mehmet Çilingiroğlu neden kavga etti sorusunun cevabını merak ediyor. Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok kişinin tanıdığı ve açıklamalarına kulak verdiği iki bilim insanı, sosyal medya üzerinden birbirlerine girdi. Tartışmanın fitilini, Çilingiroğlu’nun Ceyhan’ın maske konusunda yaptığı eski bir televizyon konuşmasını paylaşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medya üzerinden birbirleriyle tartıştı. Mehmet Çilingiroğlu, Twitter hesabından Mehmet Ceyhan’ın katıldığı eski bir programdan görüntüyü paylaştı. Görüntüde, Mehmet Ceyhan’ın maske takılmasına gerek olmadığına dair ifadeler yer alıyor. Çilingiroğlu, alıntıladığı bu videoya, ‘Mehmet hocam önceden maske takılmasın diyenlerdensiniz. Şimdi takın diyorsunuz. Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım. Yani bulaşıcı üst solunum yolu enfeksiyonlarında en basitinden maske takmıyorsunuz öyle mi? Bu ne biçim enfeksiyon kontrolüdür hocam?” yorumunu yaptı.

Bu paylaşımın sosyal medyada yankı bulmasının ardından Mehmet Ceyhan, kendisine doğan cevap hakkını kullanarak, Mehmet Çilingiroğlu’na şu yanıtı verdi.

1. Solunum yoluyla bulaşan her hastalıkta topluma maske taktırılmaz. Bulalışıcı hastalıkların kontrolu dersime girmemişsin herhalde

2. Maske virusu taşıyan takarsa daha çok koruyucudur (yüzde 90×30)

3. Sağlık çalışanlarının maske bulamadığı bir dönemde topluma bu veriyle maske tak demek ancak senin gibi cahillerin işi olabilir.

Basının ilgisini çekmek için birilerine sataşmak, soytarılık yapmak, dört üniversiteden profesörlüğüm var gibi yalanlara başvurmaya gerek yok.

Hacettepe’den iyi hekimler çıkar ama arada senin gibiler de çıkıyor işte. Üzgünüm.”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın cevabı bununla da sınırlı kalmadı. Mehmet Ceyhan, Çilingiroğlu’na “Seni adam yerine koyup cevap yazmazdım ama, şunu söylemeliyim. Senin gibi olmayan ünvanlar kullanan, bilim adamlığından nasibini almamış, bilimi göbek atmak sanan birinin mezuniyetine katkıda bulunduysam, ondan uyanırım sadece. Bilimle ilimin farkını oku,” ifadelerini kullandı.

ÇİLİNGİROĞLU DA YANIT VERDİ

“Bilim insanıyız. Yayınlarımız araştırmalarımız ortada. Sizlerden direk eğitim almadım yani üzerimde emeğiniz yok. Maske işine gelince keşke benden önce takın deseydiniz. Ama yanıldınız diğerleri gibi. O nedenle dediklerinizin benim için hiç bir önemi yok.”(acunn.com)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.