DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MES Yazılımı

MES Yazılımı
31.01.2022
95
A+
A-

Üretim yürütme sistemi (MES), işletmelerin üretim işlemlerinin ve üretim çıktılarının maksimum verimlilik için çalışmasını sağlamaya yardımcı olur. Makineleri, iş merkezlerini ve fabrika katındaki veri akışlarını birbirine bağlayan, monitör ve kontrol eden bir yazılım sistemidir. MES, üretim yaşam döngüsü boyunca ve üretim sürecinde yer alan her ekipmanda gerçek zamanlı verileri izleyerek ve toplayarak yapar. Bir MES Yazılımı, ürün izleme ve şecere, performans, izlenebilirlik, yönetim, devam eden çalışmalar (WIP) ve üretim döngüsü boyunca diğer atölye faaliyetlerine ilişkin veriler sunar. Bu bilgi, karar vericilere, operasyonlarını nasıl optimize edeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi sağlar.

MES, üretim döngüsü ile ilgili tüm bilgileri tespit etmeye ve üretimin gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlar. Ya da yapay zeka destekli üretimi destekler. MES sistemi, ERP sistemleri ile üretim ve lojistik süreçlerinin optimizasyonunu kaynakların ve ürünlerin kalitesinin kontrolü ile birleştiren “boşluğu” doldurur. Aslında, ERP sistemleri ve kontrol sistemleri arasındaki etkileşimin eksikliği, üretim sürecini kara kutu haline getirir: üretimin girdilerini ve çıktılarını biliyoruz, ancak aralarında ne olacağı konusunda görünürlük yok (üretim sürecinin verimliliği nedir? Herhangi bir sürüklenme ya da problem var mı? Maliyetler nerede? Vb.) MES yazılımı bu nedenle sistemler arasında iletişime izin veren ve üretimde olanlar arasında tam bir görünürlük sağlayan anahtar bileşenidir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.