DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milli tren 29 Mayıs’ta test edilecek

Milli tren 29 Mayıs’ta test edilecek
21.02.2020
179
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan milli tren setini inceleyerek, “3 seti 29 Mayıs’ta raylara indirerek test etmeye başlayacaklar. Testlere göre Eylül ayında vatandaşlarımız da bu trenleri kullanacak” dedi. 

2020 Yatırım Planı kapsamında Milli Tren Seti’nin üretimini gerçekleştirecek olan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.’nin (TÜVASAŞ) Sakarya’daki fabrikasını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrika yetkililerinden tren setiyle ilgili olarak bilgi aldı. Fabrikadaki üretim hattında incelemelerde bulunan Bakan Varank, lokomotif ve ilk vagon kısmı tamamlanan ilk prototipi inceledi.  

Bakan Varank, ilk 3 setin 29 Mayıs’ta raylara indirileceğini açıklayarak, “Yatırım programında hızlı trenlerin 56 setinin TÜVASAŞ’tan temin edilmesi yayınlandı. Bu manada fabrikayı ziyaret etmek istedim” şeklinde konuştu.

Milli trenin yerlileştirilmesinin önemli bir kabiliyet olduğunu ifade eden Bakan Varank, “Burası Türkiye için çok önemli bir altyapı. Milli hızlı trenlerimizi entegre bir şekilde tasarımdan son noktaya kadar üretebildiğimiz bir tesisten bahsediyoruz. Burada görmüş olduğunuz ürün, tasarımından başlayarak burada üretilen, 160 kilometre hız yapabilen ve mevcut hatlarımızda çalışabilen bir tren seti. Setin en önemli özelliği; tedarikçiler vasıtasıyla bu setlerin yüksek oranda millileştirilmesi. Burada ASELSAN, YASKAR gibi firmalar trenin paydaşı oldu. Bu firmalar trenin çeşitli parçalarını yerlileştiriyor, bu bizim için önemli bir kabiliyet. Biz bundan sonra kendi yerli ve milli markamızı oluşturup hem kendi ihtiyacımız olan trenlerimizi üretmek hem de dünyada global ve rekabetçi bir oyuncu olmak istiyoruz. Ben burada çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Milli Trenin Eylül Ayı içerisinde kullanılmaya başlanacağının müjdesini veren Bakan Varank, “Burada bulunan 3 set treni 29 Mayıs’ta raylara indirerek test etmeye başlayacaklar. Bu senenin sonuna kadar inşallah kullanılmaya başlayacaklar. Testlere göre Eylül ayında bu trenler inşallah vatandaşlarımız tarafından kullanılmaya başlanacak” dedi.(DHA)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.