DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Muhammed’in halası, şartlı serbest bırakıldı

Muhammed’in halası, şartlı serbest bırakıldı
29.01.2020
189
A+
A-

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kaybolduktan sonra metruk bir evde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez’in ölümüyle ilgili gözaltına alınan halası H.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce de dayısı ve bir köylüsü adli kontrol şartıyla serbest bırakılan küçük çocuğun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, gözaltında kimse kalmadı.

Çınar ilçesine bağlı kırsal Başalan Mahallesi’nde yaşayan Muhammed Veli Dümez, 22 Ocak Çarşamba akşamı kayboldu. Dümez Ailesi de oğullarını aramaya başladı. Mahallelinin de katıldığı arama sırasında, Muhammed, metruk bir evde ağır yaralı olarak bulundu. Yüzü ile vücudunun çeşitli yerleri parçalanmış halde olan çocuk, yakınları tarafından götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Muhammed’in ölümünü araştırmak için özel ekip görevlendirildi. Özel ekip, 5 ev ve 2 işyerinde yaptığı aramada elde ettiği deliller doğrultusunda Muhammed’in dayısı V.T.’nin de aralarında bulunduğu 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 13’ü jandarmadaki sorgularının ardından serbest bırakılırken, dayı V.T. ile G.D. çıkarıldıkları adliyede, nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HALAYA DA ADLİ KONTROL

Jandarma, Muhammed’in Başalan Mahallesi’nde yaşayan halası H.T.’yi de gözaltına aldı. 2 gün gözaltında kalan H.T., sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Halanın da salıverilmesiyle, özel ekip tarafından soruşturulan ölüm olayında gözaltında kimse kalmadı. 

MAHALLELİ TEDİRGİN 

Öte yandan Muhammed Veli Dümez’in ölümündeki sır perdesinin aralanamaması nedeniyle mahalle sakinleri, çocuklarını yalnız bırakmıyor. Çocuklarının dışarı çıkmasına izin vermeyen mahalle sakinleri, yaşanan olaydan dolayı büyük endişe duyduklarını söylediler.

GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

Mahalle sakinleri geçtiğimiz günlerde de olayın aydınlatılması için yürüyüş düzenlemiş, ancak kalabalık ile serbest bırakılan V.T.’nin akrabaları arasında çıkan gerginlikte silahlar ateşlenmişti. Gerginlik, jandarma müdahalesiyle sonlandırılmıştı.(DHA)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.