DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Reza Zarrab Serbest Bırakıldı İddiası. Reza Zarrab Son Durumu

Reza Zarrab Serbest Bırakıldı İddiası. Reza Zarrab Son Durumu
10.09.2017
276
A+
A-

ABD’de tutuklu olan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab serbest bırakıldı iddiası sosyal medyada yayıldı. Bir çok Twitter hesabından ve sosyal paylaşım sitelerinden yapılan yorumlarda Reza Zarrab’ın 9 Eylül tarihinden serbest bırakıldığı iddia edildi. ABD ulusal tutuklu veritabanında da Reza Zarrab’ın isminin aratıldığı zaman 9 Eylül tarihinde serbest bırakıldığı görülüyor. Son günlerde Reza Zarrab davasına eski bakanlardan Zafer Çağlayan’ın dahil edilmesi sonucu ABD ile Türkiye arasında gerilim artarken, Reza Zarrab’ın serbest bırakıldığı iddiası iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir boyuta girdiği yönünden yorumlanmaya başlandı.

REZA ZARRAB DAVASINDA SON DURUM

ABD’de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasına, AKP’li eski Bakan Zafer Çağlayan ile, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Arslan da eklendi. Çağlayan ve Halkbank eski Genel Müdürü için “yüz milyonlarca dolar rüşvet aldılar” iddialarının yanı sıra, Halkbank dışında başka bir Türk bankasının da olaya karıştığı öne sürüldü. Ayrıca iddianamede anlatılanlar arasında, İran’a yaptırımın nasıl delindiği de yer alıyor.

Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Federal Savcılığı, dün yayınladığı ek iddianame ile, Zarrab’ın suç ortakları arasına Çağlayan, Arslan ve bazı eski Halkbank yöneticilerini de dahil etti.

Savcı’nın yeni iddianameyi, halen Zarrab gibi ABD’de tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, “dosyam Zarrab’ınkinden ayrılsın” başvurusunun görüşüleceği duruşmadan sadece saatler önce kamuoyuna açıklaması dikkat çekti.

Yeni iddianamede, Atilla’yı, Çağlayan ve diğer eski Halkbank yöneticileri ile birlikte Zarrab’ın suç şebekesine bağlayan yeni iddialar ortaya atıldı. Böylece Savcı Kim, yeni iddianameyle mahkemenin Atilla’nın “dosya ayırma” başvurusunu da iyice zora sokmuş oldu.

ÇAĞLAYAN’IN KOD ADI “ABİ”

Zafer Çağlayan ismi iddianamede “kod adı” ile birlikte yer aldı. İddianamede, Çağlayan’ın “abi” kod adını kullandığı, bunun da Türkçe’de “büyük erkek kardeş” anlamına geldiği vurgulandı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.