DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sabiha Gökçen’de korkutan anlar!

Sabiha Gökçen’de korkutan anlar!
07.01.2020
207
A+
A-

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu uçağı pistten çıktı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’den son dakika açıklaması geldi.

Sharjah – İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, inişinin ardından pistten çıktı. Saat 09.05’te pist kenarındaki toprak alanda duran uçağın yolcuları, ‘slide’ olarak adlandırılan şişme kaydırak yardımı ile tahliye edildi.

Edinilen ilk bilgilere göre olay sırasında yaralanan olmadı. Yolcular terminale alındı. Uçağın toprağa çıkmasının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı pisti iki saatliğine kapatıldı.

THY GENEL MÜDÜRÜ’NDEN AÇIKLAMA

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi: Sabiha Gökçen Havalimanında pistin kapanmasına yol açan olay sebebi ile saat 15’e kadar Sabiha Gökçen inişli ve kalkışlı seferlerimiz iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Çağrı merkezimizden alternatif sefer planlamalarımız  ile ilgili  bilgi alabilirsiniz.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Sharjah – İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, inişinin ardından pistten çıktı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Birleşik Arap Emirlikleri Şarja – İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur.” denildi. 

PEGASUS’TAN PİSTTEN ÇIKAN UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Pegasus Havayolları Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan uçakla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Sharjah-Sabiha Gökçen seferini yapan PC747 sefer sayılı TC-CCK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. Yolcularımızın ve ekibimizin emniyetli şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma ulunmamaktadır. Gerekli inceleme başlatılmış olup gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu uçağı pistten çıktı. Uçaktan yolcuların tahliyesi amatör kameraya yansıdı.

UÇAKLAR İSTANBUL HAVALİMANI’NA YÖNLENDİRİLİYOR

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu uçağının pisten çıkmasının ardından uçuşlar geçici süreliğine durdurulurken, iniş için havada bekleyen uçaklar İstanbul Havalimanı’na yönlendiriliyor. 

Birleşik Arap Emirlikleri Şarja – İstanbul seferini yapan özel bir hava yolu şirketinin Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, saat 09.40 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanına inişini yaptıktan sonra pist dışına çıktı. Pistin kapanması nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek uçaklar, İstanul Havalimanı’na yönlendirilmeye başlandı. Anadolujet’in Nevşehir uçağı ise Ankara’ya yönlendirildi. 

Türk Hava Yolları(THY), Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli uçuşlarına yönelik bir yazılı bir açıklama yaptı. THY’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda özel havayolu şirketine ait bir uçağın pistten çıkması nedeniyle ilgili meydanda uçuş operasyonları havacılık otoritesi tarafından ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur. Yaşanan durum nedeniyle 7 Ocak tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı seferlerimizde iptaller yaşanmaktadır. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler.”

Öte yandan İstanbul Havalimanı’na yönlendirilen uçaklar şu şekilde: 

-TK759 Dubai-Sabiha Gökçen Havalimanı 

-TK899 Tahran-Sabiha Gökçen Havalimanı 

-TK 2905 İzmir-Sabiha Gökçen 

-TK 2963 Ankara-Sabiha Gökçen Havalimanı 

Tk 2961 Ankara-Sabiha Gökçen Havalimanı (DHA)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.