DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ünlü oyuncu Sean Penn savaşın ortasına gitti

Ünlü oyuncu Sean Penn savaşın ortasına gitti
25.02.2022
314
A+
A-

Oyunculuğunun yanı sıra son dönemde yapımcı ve belgeselci kimliğiyle öne çıkan ABD’li aktör Sean Penn, Ukrayna’ya gittiğini duyurdu.

Dünyaca ünlü Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn, Rusya’nın savaş açtığı Ukrayna’ya gitti… Son dönemde adını yönetmen ve yapımcı kimliğiyle duyuran Penn’in, Rusya’nın saldırısını belgelemek ve bir belgesel çekmek için bölgede olduğu aktarıldı.

Ukrayna hükümeti tarafından paylaşılan fotoğraflarda Penn’in Zelenskiy’nin basın toplantısını da yakından izlediği görülüyor. İki Oscar ödüllü Penn ile ilgili Ukrayna Devlet Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Penn, Kiev’e Ukrayna’da yaşananları kayıt altına almak ve Rusya’nın ülkemizi işgalinin arkasındaki gerçeği göstermek için geldi” denildi.

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada Batılı siyasetçiler de eleştirildi. Açıklamada, “Penn, Batılı siyasetçilerin de dahil olduğu birçok insanın gösteremediği cesareti gösterdi” yorumu yapıldı.

DAHA ÖNCE TÜRKİYE’YE DE GELMİŞTİ

Ukrayna’yı en son Kasım ayında ziyaret eden ve askeri yetkililerle görüşen 61 yaşındaki Penn’in Vice Studios için bir belgesel hazırlığı içerisinde olduğu belirtildi.

Daha önce benzer belgesel çalışmalarına imza atan Penn, 2018’de Cemal Kaşıkçı cinayeti için de bir belgesel hazırlığı içerisindeydi. İstanbul’daki Suudi Arabistan’ın başkonsolosluk binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümü üzerine Penn Türkiye’ye de gelmişti. Fakat bu belgesel henüz yayınlanmadı.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.