DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Zongultak’ta Atatürk’e Çiçek Veren Kız Heykeline Saldırı

Zongultak’ta Atatürk’e Çiçek Veren Kız Heykeline Saldırı
20.08.2017
315
A+
A-

Son günlerde Atatürk heykeline saldırı haberlerine bir yenisi Zongultak’ta yaşandı. Atatürk’e çiçek veren kız heykeline saldırı düzenlendi. Atatürk’ün 1931 yılında Zonguldak ziyaretinde, ilk ayak bastığı yerde bulunan heykele saldırıya tepki gösterildi. Atatürk’ün Zonguldak ziyareti sırasında 5 yaşında oln ve Atatürk’e çiçek veren Ayten Alper’in heykele kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı. Heykelin kol ve çiçek bölümü hasar görürken hem Zonguldaklı vatandaşlar hem de sosyal medyada kullanıcılar çirkin saldırıya tepki gösterildi.

ZONGULDAK’TA ATATÜRK HEYKELİNE SALDIRI DÜZENLENDİ

Zonguldak Belediyesi, 26 Ağustos 1931’de kente gemiyle gelen ve limandaki iskeleden karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ü, 5 yaşındayken “Hoş geldin Gazi babam” diyerek çiçekle karşılayan ve şu anda 91 yaşında olan Ayten Alper´in heykelini yaptırdı. 1 metre 20 santim yüksekliğindeki bronz heykel, Atatürk´ün ilk ayak bastığı Liman Caddesi´ndeki Maden Mühendisleri Odası´nın yanındaki alana dikildi. Geçen yıl 26 Ağustos´ta Atatürk’ün kente gelişinin 85’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenle heykelin açılışı gerçekleştirildi.

ATATÜRK HEYKELİNE SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler heykele saldırıp heykeldeki kol ve çiçek bölümünü kırdı. Heykele dekoratif amaçlı konulan kömür parçaları da etrafa saçıldı.

Heykele yapılan saldırı tepkiyle karşılandı. CHP İl Genel Meclis üyesi Fikret Zaman, heykelin açılışında hazır bulunduğunu belirterek, “Ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş Mustafa Kemal Atatürk´e Zonguldak´a ilk ayak bastığında çiçek veren bir çocuğun elindeki çiçeği kopartıp da atmak çok çirkin bir davranış. Heykeli bu şekilde görünce içim burkuldu. Bu heykelin özelliğini bilseler kılına dokunmazlar, her gün gelip de tozlarını silerler” dedi.
Belediye Başkan Vekili CHP´li Cevat Bulut ise yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, “Kırık olan kolu tekrar yaptıracağız. Heykeli eski haline getireceğiz” diye konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.