DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Aşkım Kapışmak’ın ‘Davetkâr kadınlara yürüyemezsin’ lafları infial yarattı

Aşkım Kapışmak’ın ‘Davetkâr kadınlara yürüyemezsin’ lafları infial yarattı
17.02.2019
238
A+
A-

Katıldığı programlar kadın ve erkek ilişkileri üzerine konuşan Davranış ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, Eser Yenenler’in programında sarf ettiği kelimeler yüzünden sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Çıkardığı kitaplarla ve katıldığı programlarda yaptığı açıklamalarla son derece magazinel bir kişilik haline gelen Aşkım Kapışmak, geride bıraktığımız hafta katıldığı Eser Yenenler’in programında yaptığı açıklamalarla sosyal medyada büyük tepki çekti. Kapışmak’ın kadınların sosyal medya hesaplarında paylaştıkları fotoğraflar üzerinden tahlil yaptığı bir anın görüntüsünü alan kullanıcılar Aşkım Kapışmak’ın kullandığı ‘Davetkâr’ kelimesi üzerinden yüklendi. Pek çok isim instagram hesabının hikaye bölümünden o anları paylaşarak eleştirilerde bulunurken, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ adlı bir kullanıcı şunları yazdı:

“Davetkâr kadın? O ne oluyor biri açıklayabilir mi? Bu nasıl çirkin bir tanımlama? Bacak bacak üstüne atan, dudak büzen kadınları gösteriyor bir de… Aşkım Kapışmak, iyi oku şimdi; “Bir insanın kılık kıyafetinden, bacak bacak üstüne atmasından, dudağındaki kırmızı rujdan ya da dudağını büzmesinden, o kadının erkekleri bir takım şeylere ‘davet ettiği’ anlamı çıkaramazsın! Bu ifadeyi tacizcilerin de kullandığını bilmiyor musun? Mahkemede, tecavüz ettiği kadın için ‘davetkâr duruyordu’ diyenleri bilmez misin? Bu nasıl bir dil böyle?” Kime göre neye göre davetkâr mesela? Gece dışarıda olan bir kadını da “davetkâr” bulanlar var. Eğer bu çirkin tanımlama normal karşılanırsa, nelere mahal verebileceğini hayal edebiliyor musunuz? Bu nedenle bu tanımlama asla kabul edilemez. Ben televizyonda izlerken çılgına döndüm. Orada bir tane bilinçli bir insan yok muydu tepki verecek?”(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.