DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çerkeslerden Vatanım Sensin tepkisi

Çerkeslerden Vatanım Sensin tepkisi
01.03.2018
226
A+
A-

Çerkes, Abhaz ve Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu ortak bildiri yayınlayıp Kanal D ve Vatanım Sensin dizisini protesto etti: Tarihi çarpıtıp bizi küçük düşürüyorlar!

Geçtiğimiz Kasım ayında yayınlanan bir bölümünde, tarihi gerçekleri çarpıttığı iddiasıyla gündeme gelen dizi, şimdi de Çerkes Ethem’in vatan haini gibi gösterilmesiyle tepki çekti. Çerkes Dernekleri Federasyonu, Abhaz Dernekleri Federasyonu ve Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu’ndan yapılan ortak yazılı açıklamada; dizide ‘Dağıstanlı’ karakteri ile Çerkes Ethem’in kastedildiği ileri sürüldü.

‘TARİH BİLMEZ BİR DİZİ’
Açıklamada; dizide reyting uğruna uydurma olayların ekrana getirildiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: “Tarihle bağdaşmayan, gerçeği yansıtmayan, tamamen düzmece olayları reyting uğruna izleyiciye sunmak doğru değildir. Bu bağlamda ‘Vatanım Sensin’ dizisinde, İstiklal mücadelesi kahramanı Çerkes Ethem’in vatan haini gibi gösterilmesini reddediyor, sorumluları şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kafkas toplumu, hem Osmanlı devleti, hem de Türkiye Cumhuriyeti döneminde devletin ve ordunun her kademesinde başarıyla görev almış ve almaya devam etmektedir. Kuzey Kafkas toplumu, Osmanlı devletinden Cumhuriyet’e geçiş dönemi olan Kurtuluş mücadelesinde de etkin görev alarak Kuvay-i Milliye ruhunu oluşturmuş, mücadelenin kazanılmasında en etkili unsurlardan biri olmuştur.”(Cumhuriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.