DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kerem Bürsin 16 milyon kadına böyle sahip çıktı!

Kerem Bürsin 16 milyon kadına böyle sahip çıktı!
24.07.2019
241
A+
A-

Cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken ünlü oyuncu Kerem Bürsin, haksızlık karşısında yaptığı “16 milyon kadın” paylaşımıyla seslerinin daha çok çıkması gerektiğine dikkat çekti.

Son dönemde Serenay Sarıkaya ayrılığı ile gündeme gelen Kerem Bürsin, sosyal medya hesabından alkış toplayan bir paylaşıma imza attı.

AVUCUNA “16 MİLYON KADIN” YAZISINI YAZDI

Yakışıklı oyuncu son günlerde artan kadın şiddetine dikkat çekerek Instagram’dan yaptığı paylaşımla, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekti. Avucuna ’16 milyon kadın’ yazdığı fotoğrafı yayınlayan ünlü oyuncu şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlar ve erkekler arasında süregelen büyük bir eşitsizlik var. Bunu kadınlar lehine bir eşitlik haline getirmek için arkadaşlarımla bir rehber önderliğinde çalışmalar yapıyorum.”

“AİLE İÇİ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR”

“Üzülerek belirtiyorum ki, Türkiye’de yaşayan kadınların yüzde 40’ı (16 milyon), hayatlarının bir döneminde aile içi şiddete maruz kalıyor.”

“Erkek olarak, kadınların maruz kaldığı bu ayrımcılığa karşı, toplumu etkileyebilecek büyük bir ailenin parçası olduğunu düşünen Bürsin, ”Kadınların çektiği acıları ya da yaşadıkları haksızlıkları görmek veya empati kurabilmek için kadın olmak gerekmiyor” dedi.

“BU ÖĞRETİLERİ YIKMALIYIZ”

“Ülkemizde, şiddete maruz kalan kadınların yüzde 88’i sessiz kalıyor” diyen Bürsin, “Bu haksızlığa karşı sesimizi daha çok duyurmalıyız. Bu öğretileri yıkıp, cinsiyet üzerinden yapılan ayrımcılığa karşı durmalıyız” şeklinde konuştu.(Cumhuriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.