DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Koronavirüs aşısı için gönüllü olan Çağla Şıkel isyan etti

Koronavirüs aşısı için gönüllü olan Çağla Şıkel isyan etti
31.12.2020
148
A+
A-

CoronoVac aşısı için gönüllü olan Çağla Şıkel, aşı olurken çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. ‘Koronadan korkun aşıdan değil’ ifadelerini kullanan Çağla Şıkel’in bu paylaşımıyla birlikte ‘ayrımcılık yapılıyor’ tartışmaları da beraberinde türedi. Yanlış anlaşılmanın yayılmasını önlemek için yeni bir açıklama yapan Çağla Şıkel, ‘Bu çalışmaya denek olarak katılan 8 bin vatandaştan biriyim.’ dedi. İşte Çağla Şıkel’den koronavirüs aşısı açıklaması

Çin aşısı olarak bilinen ve SinoVac firmasının geliştirdiği CoronaVac aşısını yaptıran 41 yaşındaki ünlü manken Çağla Şıkel, o anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Çağla Şıkel, yaptığı paylaşımda, 3. faz gönüllüsü olarak coronavac aşımı oldum. Koronadan korkun, aşıdan değil’ notunu düşmüştü.

Paylaşımı kısa sürede büyük ilgi gören Çağla Şıkel’e, aşıyı nasıl olduğu ve aşıda ayrımcılık yapıldığına dair mesajlar atıldı. Duruma tepki gösteren Çağla Şıkel, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Çağla Şıkel şunları söyledi:

Yanlış anlaşılmalar olduğunu görünce bir bilgilendirme yapmanın gerekli olduğunu düşündüm… Ben her 18/59 yaş arası vatandaşın hakkı olan ‘Çin aşısı Faz 3 çalışmalarına Sağlık Bakanlığımıza başvurarak gönüllü olarak katıldım. Bu çalışmaya denek olarak katılan 8 bin vatandaştan biriyim.

Bana yapılan aşı da olabilir plasebo (gerçek olmayan) da olabilir. Şu an bunu doktorlarımız dahil kimse bilmiyor. Çünkü sistem tüm dünyada böyle işliyor. Sonucunu, Faz 3 çalışması sonuçlandığında herkes gibi bende öğrenmiş olacağım. Öncelik sağlık çalışanımız ve 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızken, benim aşı olmam söz konusu değildir. Aslında bence siz benim aşı olup olmadığıma değil de, cesaretime inanamadınız. Saygılar.(acunn.com)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.