DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Seçim sonuçları sonrası ünlüler paylaştı

Seçim sonuçları sonrası ünlüler paylaştı
01.04.2024
90
A+
A-

Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından yerel seçim sonuçlarıyla ilgili paylaşım yaptı.

Hemen her seçimde oy oranını artıran AKP, 2024 Mahalli İdare Seçimleri’nde halktan sarı kart gördü. Seçimlerde Türkiye haritasının rengi değişti; AKP’nin sarısından CHP’nin kırmızısına döndü.

Seçimlere damga vuran CHP, 2019’da yüzde 30.12 olan oy oranını bu seçimde  yüzde 37.1’e çıkardı.

AKP’nin yurt genelindeki oyu, yüzde 44.33’ten yüzde 36’ya düştü.

İktidarın kalesi olarak gösterilen birçok il CHP’ye geçerken, yerel seçim sonuçları, siyasetteki hareketli günlerin habercisi oldu.

Ünlü isimler de seçimler sonrası sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu. İşte o paylaşımlardan bazıları…

CEM YILMAZ

Dün Levent’teki Lütfi Banat İlkokulu’nda oyunu kullanırken “Her sene ‘Sandık başında kırdı geçirdi’ diyorlar. Bir şey yaptığım yok” diyerek çevresindekileri güldüren Cem Yılmaz, seçim sonuçları açıklandıktan sonra Instagram hesabından “Valla ben bir şey yapmadım” mesajını paylaştı.

MUSTAFA SANDAL

“Evlatların gereğini yapmıştır Atam.”

NAZAN ÖNCEL

“Kolları sıvadığı ilk gün memlekete bahar gelecek demişti Ekrem İmamoğlu.”

BERNA LAÇİN

“Erdoğan ılımlı konuştu diye niye şaşıranlar var? Belki sonuç beklediğinden iyi gelmiştir ve sonuçtan memnundur. Yani bir seçtikleri adaylara bakın bir ekonomiye bakın bu şartlarda sahiden bu oylar yine iyi.”

ŞEVVAL SAM

“Ekrem Başkan! İstanbul’a yakışıyorsun…Türkiye’ye yakışıyorsun! Gurur duyuyoruz seninle ve kutluyoruz. Bize yaşattığın mutluluk, verdiğin umut için müteşekkiriz.”

CEM DAVRAN

“Bizden sonraki nesillerin 2024 yerel seçimleri diye özellikle ve özellikli örnek olarak bahsedeceği bir gün yaşadık. Vakanüvisler mutlaka takvime işaret koyacaktır.”

PINAR ALTUĞ

“Kırmızı sana çok yakıştı ülkem.”

HAYKO CEPKİN

“Gülmekten bir türlü bir şey yazamadım.”

AHMET ÜMİT

“Kızardıkça çok güzelleşiyorsun Türkiyem…”

DEMET SAĞIROĞLU

“Ve sonunda…”

NİLGÜN BELGÜN

“Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu tebrik ederim.”

Sozcu.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.