DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sıla’da Sosyal medyada kadın kullanıcıların başlattığı akıma dahil oldu!

Sıla’da Sosyal medyada kadın kullanıcıların başlattığı akıma dahil oldu!
06.06.2020
184
A+
A-

Sosyal medyada kadın kullanıcıların başlattığı akıma dahil olan Sıla attığı tweetle dikkat çekti ve gündemi yakından takip ettiğini gösterdi.

Karantina günlerini eşi Hazer Amani ile birlikte geçiren ve zaman zaman katıldığı canlı yayınlar ile takipçileriyle etkileşim halinde kalan Sıla Gençoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla kadın dayanışmasına destek verdi.

Kadınlara atfedilen yakıştırmaları eleştirmek ve uygulanan sözlü ve fiziksel tacizlere dikkat çekmek adına Twitter’de başlayan harekete destek veren Sıla, “Erkeği boş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya…” paylaşımında bulundu.

Kadın Twitter kullanıcılarının attığı mesajlar üzerinden ilerleyen bu akım son derece yaratıcı ve dikkat çekici paylaşımlar barındırıyor.

Sıla paylaşımının sonuna ‘Erkek yerini bilsin’ hashtagini koymayı da ihmal etmedi.

İşte bu akımla ilgili farklı tweetler…

“Erkek dediğin adaplı giyinmeli”

“Dünya erkekler gününde, erkeğe yönelik şiddet yine kadınlar arasında tartışıldı. Bari birkaç tane de erkek konuşmacı olsaymış!”

“Okuyacak da n’olacak… Evlensin, evinin erkeği olsun”

“Erkek dediğin ütü yapar yemek yapar çocuklarına babalık yapar”

“Gece gece dışarıda gezmeseymiş ne işi varmış yani erkek başına”

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.