DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Will Smith’in Oscar ödülünü için kritik gün

Will Smith’in Oscar ödülünü için kritik gün
08.04.2022
121
A+
A-

Oscar Ödül Töreni’nde komedyen Chris Rock’ı tokatlayan Will Smith’in Oscar ödülünün geri alınması tartışılıyor… Akademi, cinsel taciz uyguladığı ortaya çıkan yapımcı Harvey Weinstein ve yönetmen Roman Polanski’nin ödüllerinin geri alınmadığı için Smith’in ödülü ile ilgili net bir karar veremiyor.

İki hafta önce Oscar Ödül Töreni’nde eşi Jada Pinkett Smith ile ilgili bir espri yapan komedyen Chris Rock’ın sözlerine öfkelenen ve sahneye çıkarak ünlü komedyene tokat atan ve daha sonra da hakaret eden Will Smith’in akıbeti bugün belli olacak…

Tokat olayından 40 dakika sonra “King Richard” isimli filmdeki performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Smith’in ödülünün geri alınması tartışılıyor… Akademi’den geçen hafta istifa etme kararı alan Smith’in ödülünün alınıp alınmaması tartışması ise Akademi’yi iki böldü.

9 bin üyesi olan Akademi’de bugün karar verilebileceği kaydedilirken, yüzlerce WhatsApp grubunda Smith’in ödülünün alınmasını savunanlarla buna karşı çıkanlar tartışmaya devam ediyor. Fakat Akademi’nin 54 üyeli yönetim kurulu Smith ile ilgili nihai kararı verecek.

Akademi’den kaynaklar, cinsel taciz ve saldırı yapan yapımcı Harvey Weinstein ve yönetmen Roman Polanski’nin Oscarlarının geri alınmadığını ve bu sebeple Akademi için belirsizlik olduğunu duyurdu. The Sun’a konuşan bir kaynak, “Genel algı, şu an böyle bir adım atılması bir çılgınlık ve bir ikiyüzlülük olarak görülür” dedi.

Kaynaklar, 54 üyeli yönetim kurulunun tamamen ikiye ayrıldığını da belirtti. Normalde 18 Nisan’da Smith’in akıbeti için bir araya gelmesi planlanan toplantı, Smith’in Akademi’den 1 Nisan itibariyle istifa etmesiyle birlikte erkene çekilmişti. Akademi’nin başkanı David Rubin, “Bay Smith istifa ettiği için şu an Akademi’den ihraç edilmesi ya da üyeliğinin askıya alınması gibi bir şey mümkün değil. Dolayısıyla hızlıca bu durumu ele almamız gerek” demişti.

Akademi, Smith’i gelecek ödüllerden men edebilir veya gelecekteki etkinlik ve ödül törenlerinin yasaklı listesine dahil edebilir.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.