DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeşilçam oyuncusu Funda Ersin vefat etti

Yeşilçam oyuncusu Funda Ersin vefat etti
16.08.2018
257
A+
A-

Çok sayıda sinema filminde başrol oyunculuğu yapan oyuncu Funda Ersin’in vefat etti.

Bir dönem oynadığı filmlerle Yeşilçam’da adından söz ettiren sinema sanatçısı Funda Ersin vefat etti. Acı haberi şarkıcı Onur Akay duyurdu. “Mesleğine aşıktı ama küstürülmüştü” başlıklı bir yazı yazan Akay, “1974 yılında Ediz Hun ve Hale Soygazi’nin başrol oynadığı ve Münir Özkul’dan Adile Naşit’e kadar efsane oyuncuların yer aldığı, ‘Gariban’ isimli filmde rol alarak Yeşilçam’a giren ve bir dönem Yeşilçam’da adından söz ettiren usta oyuncu Funda Ersin’i, maalesef bu sabah kaybettik” ifadelerini kullandı.

FUNDA ERSİN KİMDİR?

Çok sayıda filmde rol alan sinema sanatçısı Funda Ersin, Yeşilçam’a küsmüş ve sinemayı bırakmıştı. Aktif olduğu yıllarda Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Müjde Ar, Tarık Tarcan, Orhan Gencebay, Zekai Tunca, Özay Gönlüm ve Fulden Uras gibi isimlerle kamera karşısına geçen Ersin, Tarık Tarcan’la ‘Heykel’ isimli filmde başrolü paylaşmıştı ve Heykel, 1. Brüksel International Film Festivali’nde üçüncülük ödülüne layık görülmüştü.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.