DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Berat Albayrak’ın istifasına muhalefetten gelen ilk tepki!

Berat Albayrak’ın istifasına muhalefetten gelen ilk tepki!
09.11.2020
175
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yapılan istifa açıklaması sonrası siyasilerden de ilk açıklamalar geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla istifa ettiği açıklandı.

Albayrak, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadelerini kullandı.

ÖZTRAK’TAN AÇIKLAMA

Albayrak’ın istifa haberiyle ilgili siyasilerden de ilk açıklamalar geldi. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil” dedi.

“TÜRKİYE 1 AİLEDEN BÜYÜKTÜR”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Aile şirketine çevirdikleri devlet yönetiminde bakan istifası aile işine dönüşmüş vaziyette! İstifa edip etmediği dahi açıklanamaz halde. Şahsım düzeni ağır bir buhran yaratıyor. Bu kadim memleket bunu hak etmiyor. Türkiye 1 aileden büyüktür! Bu düzeni değiştireceğiz!” dedi.

DARISI DİĞERLERİNİN BAŞINA

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır da “Millî ekonomi anlayışınızın sadece ranttan ibaret olduğunu, devleti döviz borcuna boğduğunuzu; çiftçiden, emekliye, esnafa gence kadar herkes biliyor. Türk ekonomisinin bu hâlde olmasının bizatihi sebebi ranta ve dövize düşkün zihniyetiniz. Darısı diğerlerinin başına…” sözleriyle Albayrak’ın istifasını değerlendirdi.

İNSTAGRAM ÜZERİNDEN İSTİFA OLUR MU?

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise “Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz böyle bir dönemde; Maliye Bakanı istifa etti mi etmedi mi? İstifa kabul edilecek mi edilmeyecek mi? Hesabı hacklendi mi hacklenmedi mi? Hacklenmediyse instagram üzerinden istifa olur mu? Bu sorulara bir zahmet iktidar cevap versin” cümleleriyle tepkisini gösterdi.

CHP’li Murat Emir de, “İstifa var mı? Yok mu? İktidar bu süreci bile yönetmekten aciz. Saray susunca yandaş medya da dilini yuttu, ne demesi gerektiğini öğrenmeyi bekliyor” dedi.

İNCE: YETMEZ AMA EVET

Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ekonomiyi batıranların sağlık sorunu gerekçesiyle instagram üzerinden istifa ettiği günlere şahitlik ediyoruz. Yetmez ama Evet. Sıra sende!” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada Albayrak’ın istifasıyla ilgili bir haberi etiketleyen CHP’li Gaye Usluer ise “Gelecek sürprizlere gebe…” ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Türkiye’de kabile devletlerinde bile benzeri görülmemiş bir iletişim skandalı yaşanıyor. Osmanlı da bile hanedandan birine emanet edilmeyen Hazinenin, damada verilmesi, ayrı bir rezillikti. İstifası, ayrı bir rezillik. Gelinen nokta hükümetin, iflasıdır. Seçim Elzemdir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “4 saattir millet; “Yetmez ama evet” diyor. Hazine ve Maliye Bakanı’nın istifası devlet şûrasında değil, aile şûrasında değerlendiriliyor. Bakalım göreceğiz.. Damat 1’den büyük mü?” ifadelerini kullandı.

“İŞTE BAŞKANLIK SİSTEMİ!”

CHP Parti Meclisi üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “İşte başkanlık sistemi! Yandaş medya korkudan ülkenin ekonomi bakanı Berat Albayrak’ın istifasını yazamıyor, çizemiyor, yayınlayamıyor.” dedi.

SAADET PARTİSİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman:

“Liyakat sahibi olmayanın istifası da yapamadığı iş gibidir. Son görev istifa idi onu bile elinize yüzünüze bulaştırdınız. Bu başarı da sizin.”

Kaynak:Sözcü


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.