DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İmamoğlu ve Yavaş’tan AA’ya sert tepki

İmamoğlu ve Yavaş’tan AA’ya sert tepki
14.05.2023
84
A+
A-

Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken İBB Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş kameralar karşısına geçti. AA’nın verilerine tepki gösteren iki lider sert açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken İBB Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AA’nın seçim sonucu verilerine tepki gösteren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

*Maalesef her seçimde olduğu gibi AA vakası yaşıyoruz. AA’nın itibarı sıfırın altındadır. Vatandaşlarımızın AA verilerine itibar etmemelerini rica ediyoruz. AA’nın verileri bizim için yok hükmündedir.

*2015 seçimlerinde yine ne hikmetse yüzde 65’le Erdoğan’ı başlatmıştı. Kasım ayında yüzde 75’le başlamıştı yaklaşık 26 puan fark olmuştu. Şu söyleyebilirim ki, Anadolu Ajansı bitkisel hayatta.

*2019’da ise gücü yetmedi ve o anda ekranlarını kapattı. Biz bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı ilan edebiliriz.

*Kesinlikle çok aşağılarda bir arana sahip Sayın Erdoğan. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yüksek çıktığı sandıklara itiraz edilmiş ve bu verileri AA yansıtmamaktadır.

*Biz şu anki verilere göre net olarak öndeyiz.

“GÜVENİLİR HİÇBİR YANLARI YOK”

Mansur Yavaş ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

*31 Mart seçimlerinde rakibimi yüzde 84’le başlatmışlardı. Kendi işlerine gelen sandıkların sonuçlarını AA bütün milletimize yayıyor. Güvenilir hiçbir yanları yoktur. Mahcup da olmuyorlar. O zamanki AA gerçekten işlevini yerine getirmiyor.

*Elimizdeki verilere göre tam sonuç vermeyeceğim; yüzde 23,87 net sonuçlara göre şu anda sayın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Bize inanın, bize güvenin. Yanlış bilgi verirsek mahcup olan biziz, AA’nın durumuna düşmek istemiyoruz.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.