DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kurultay yarışında son durum: Bir imza da cezaevinden

Kurultay yarışında son durum: Bir imza da cezaevinden
19.07.2018
250
A+
A-

Muharrem İnce’nin sağ kolu CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP’lilerin sayısını açıkladı. Tüzün, kurultay için 3 günde toplanan imza sayısının 526’ya ulaştığını söyledi. Toplam delege sayısının 1245 olduğu CHP’de, 97 imzanın daha verilmesi durumunda olağanüstü kurultay toplanacak.

İmza sürecinin başladığını basın toplantısı ile duyuran CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün bugün kameralar karşısına geçerek imza sayısını açıkladı. Yaşar Tüzün ve Gaye Usluer olağanüstü kurultay için dün itibariyle 521 imzanın toplandığını, bugün sabah da beş imzanın daha eklendiğini belirtti. Bu sabah Hatay Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’ın da imza verdiğini belirttiler.

Yaşar Tüzün toplam delege sayısının, zamanla eksilenlerle birlikte 1245 delege olduğunu ifade etti. Bu durumda partiyi kurultaya götürmek için yarısının bir fazlası (623) delegenin imzası gerekiyor. Tüzün’ün açıklamalarından satır başları şöyle:

Delegelerimiz özgür iradeleriyle notere gitti. CHP’de değişim kurultayı için 3 günde toplanan imza sayısı 521’e ulaştı. Hafta sonuna kadar yeteri kadar sayı toplanacaktır.

Parti Meclisi (PM) üyesi Gaye Usluer de “Dün saat 17.00 itibariyle bu sabahki verileri katmaksızın Noter tasdikli imza sayısını paylaşıyorum: Tam 521 delegemiz dün saat 17.00 itibariyle olağanüstü kurultay taleplerini bizimle paylaştılar” açıklamasını yaptı.

TOPLAM BUGÜN İTİBARİYLE 526 İMZA

Tüzün, açıklama yaptığı sırada imza veren delege sayısının 526’ya ulaştığını açıkladı. Tüzün, “Bugün itibariyle 521+ 5 kişi olarak 526 imzaya ulaştı” dedi.

Tüzün, sözlerini “Yarın 17.30 itibariyle yeni bir açıklama yapacağız. Yeter sayıya yarın ulaşacağımızı düşünüyoruz” diyerek noktaladı.

Büyük Kurultay için toplanan imzaları 527 olarak sayın. Silivri’de zulme karşı direnen CHP PM Üyesi Eren Erdem de şu an noter huzurunda imza veriyor ve delegelerimize selam yolluyor. Eren de “Değişim şart” diyor

Bir imza da Eren Erdem’den

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tutuklu eski CHP Milletvekili Eren Erdem’in de olağanüstü kurultay için imza verdiğini açıkladı.

Kaynak:Cumhuriyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.