DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ahmet Nur Çebi’den ‘dolar’ yorumu!

Ahmet Nur Çebi’den ‘dolar’ yorumu!
23.11.2021
174
A+
A-

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, döviz kurundaki artışın ve TL’nin değer kaybının spor kulüplerine olan yansımasına ilişkin açıklama yaptı.

Dolar 13 TL’yi, Euro’nun 15 TL’yi geçmesi spor kulüplerini de adeta darmadağın etti. Futbolculara döviz cinsinden ödeme yapan kulüplerin, Dolar ve Euro’nun artmasıyla ödedikleri maaş yükü de katlanmış oldu. İflasın eşiğindeki kulüpleri şimdi yeni bir sınav bekliyor.

Son yıllarda ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan spor kulüplerinin durumu, kurda yaşanan artışın ardından içinden çıkılamaz bir hâle geldi. Borç yükü daha da artan kulüplerin bu konuda nasıl bir çözüm üreteceği henüz bilinmezken, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi konuyla ilgili yorumda bulundu ve durumun vehametini ortaya koydu. Cumhuriyet’e konuşan Çebi, “Sportif faaliyetleri, özellikle futbolu mali açıdan yönetebilmek çok daha zor hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın bu sezonki maaş bütçesi yaklaşık 35 milyon Euro’yu buluyor. Fenerbahçe’nin maaş bütçesi 33 milyon Euro civarındayken Galatasaray’ın maaş yükü 50 milyon Euro’ya yakın.

ÖDEMELER TL’YE DÖNMÜŞTÜ

Öte yandan kulüplerin bankalardan döviz cinsinden aldığı kredilerin ödemesi kısa süre önce TL’ye çevrilmişti. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un bankalara toplamda 893 milyon dolarlık borcu vardı. Ancak futbolculara Euro veya Dolar olarak ödeme yapılması kulüpleri sıkıntıya sokacak. Dolar ve Euro’nun hızla yükselişi sürerken, bu yükseliş durdurulamaz bir hale geldi.(SÖZCÜ)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.