DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Arjantin-Brezilya maçında oynamayan Neymar gündeme oturdu

Arjantin-Brezilya maçında oynamayan Neymar gündeme oturdu
17.11.2021
127
A+
A-

Brezilya’nın deplasmanda Arjantin ile oynadığı karşılaşmada görev almayan dünyaca ünlü yıldız Neymar, özel hayatıyla bir kez daha ülkede gündeme oturdu.

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Brezilya, ezeli rakibi Arjantin ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Dünya Kupası’na gitmeyi garantileyen Brezilya’da, dev maçta alınan beraberlikten sonra Neymar tartışıldı.

Brezilya’nın Kolombiya’yı 1-0 mağlup ettiği maçta 90 dakika sahada kalan Neymar’ın, Arjantin maçını tribünden takip etmesi, Brezilya’da gündeme oturdu. Brezilya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada 29 yaşındaki dünya yıldızının kas ağrıları nedeniyle karşılaşmada görev yapmadığı belirtildi.

Ancak bu açıklama, Neymar’ın özel hayatının yeniden tartışmaya açılmasına neden oldu. Brezilya gazetesi Globo, Kolombiya maçının ardından yıldız futbolcunun cumartesi gecesini Brezilya’nın en popüler gece kulüplerinden birinde geçirdiğini ortaya çıkardı. Bu durum, Neymar’ın özel hayatının yeniden tartışılmasına neden oldu.

“BUNA İNANAMIYORUM”

Brezilya’da yayınlanan ‘Os Donos Da Bola’ adlı televizyon programında, Neymar’ın bu hareketi, sert bir dille eleştirildi.

Programın sunucusu Neto, Neymar’ın Arjantin ile oynanacak kritik maç öncesi vaktini gece kulübünde geçirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Bir futbolcunun kas ağrısı nedeniyle kadroda yer almamasına anlam veremediğini belirten Neto “Kas ağrısı, eklem ağrısı olan futbolcuların oynamamaları için bir neden yok” dedi.

Neymar’ın Kolombiya maçından sonra sahaya inerek kovboy şapkası ile dans ettiğinin de altını çizen Neto, şunları söyledi:

“Buna inanamıyorum. Kas ağrısı gibi çok basit bir nedenle kadroda yer almıyor ama Kolombiya maçının ardından sahanın ortasında dans edebiliyor. Kas ağrısı olan bir futbolcu nasıl böyle dans edebilir? Kasını cumartesi gecesi mi incitti? Bu mu Brezilya’yı temsil edecek futbolcu? Neymar Kolombiya maçında da kırmızı kart görmek için elinden geleni yapmıştı. Hakeme sert itirazlarda bulundu, saha içinde rakip futbolcular ile tartıştı. Ancak istediği kırmızı kartı alamadı. Sarı kartla cezalandırıldı. Ceza almadığı için de kas ağrısını bahane ederek kadroda yer almadı.”

“SORUMSUZLUK”

Neymar’ın gece kulübüne gitmesi ile ilgili eleştirilerini sürdüren Neto “Neymar izin günlerini nasıl geçireceği konusunda tabi ki özgür… Ancak Arjantin gibi ezeli bir rakibe karşı salı günü maçınız varsa, cumartesi gecesini gece kulübünde harcayamazsınız. Cumartesi, pazar izin yapıyorsunuz, pazartesi kas ağrım var diyerek Arjantin maçında oynamıyorsunuz. Kasını cumartesi dans ederken mi incitti acaba? Sorumsuzluk” ifadelerini kullandı.

Sık sık özel hayatı nedeniyle tartışılan Neymar, geçtiğimiz ay Youtube kanalı Fui Clear’a verdiği demeçte “İnsanlar sürekli ‘Neymar kendisine dikkat etmiyor. Neymar şöyle, Neymar böyle gibi laflar söylüyor. Onlara sadece şunu söylüyorum: Eğer kendime dikkat etmiyorsam, nasıl 12 yıldır üst düzey takımlarda futbol oynayabiliyorum” demişti.(SOZCU.COM.TR)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.