DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanından da çıkamadı!

Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanından da çıkamadı!
03.12.2021
125
A+
A-

Beşiktaş’ta yeni hafta yeni umutları yeşertmedi… Kasımpaşa deplasmanında 1-0 öne geçen siyah beyazlılar 82’de yediği golle 1 puana razı oldu. Ligde üst üste 5. maçından da 3 puan alamayan Kartal’ın ağır kan kaybı devam etti. Trabzonspor kazanırsa Beşiktaş’ın zirveyle puan farkı 18’e çıkacak.

Süper Lig’in 15. haftasının açılışında Beşiktaş deplasmanda karşı karşıya geldiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Ligde son 4 maçtır mağlup olan siyah beyazlılar 5. maçta da kazanamadı ve 1 puana razı oldu.

Son 14 maçta sadece 2 kez kazanabilen Kartal kritik haftada yine kan kaybetti. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yola devam kararı alan Kartal yeni bir sayfa almak için çıktığı Kasımpaşa karşısında öne geçtiği maçta 1-1 berabere kaldı.

FIRSATLARI CÖMERTÇE HARCADI

Genç yıldızı Can Bozdoğan’ın attığı harika golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan siyah beyazlılar ikinci yarıda farkı açmak için bulduğu fırsatları cömertçe harcadı.

İkinci yarının son 20 dakikasında baskısını iyice arttıran ev sahibi Kasımpaşa 82’de bulduğu golle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda iki taraf için de skoru değiştirecek ataklar gelmedi.

Bu sonucun ardından puanını 21’e çıkaran Beşiktaş maç fazlasıyla 9. sıraya çıktı. Son 4 maçta 2. puanını alan Kasımpaşa ise 11 puana yükseldi ancak düşme hattından uzaklaşamadı.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

Beşiktaş, Can Bozdoğan’ın golü ile 12. dakikada öne geçti. Ceza sahası dışında savunmadan dönen topu önünde bulan Can Bozdoğan, ilerleyerek ceza yayının hemen gerisinde hafif sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı Harun Tekin’in solundan ağlarla buluşturdu.

82’de Kasımpaşa, Umut Bozok’un golü ile maçta eşitliği yakaladı. Ryan Donk’un pasıyla topla buluşan Evren Eren Elmalı’nın sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Umut Bozok, altıpas içinden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Ersin Destanoğlu’nun yanından ağlara gönderdi.

MERT’İN YERİNE ERSİN DESTANOĞLU

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ligin 14’üncü haftasında iç sahada 4-0’lık skorla kaybedilen karşılaşmanın 11’inde 5 değişikliğe giderek Kasımpaşa karşısında takımını sahaya sürdü. Mert Günok’un yerine eldivenleri Ersin Destanoğlu’na emanet eden Yalçın, savunmada Necip Uysal’ın yerine Welinton, Umut Meraş’ın yerine Rıdvan Yılmaz’ı oynattı. Sergen Yalçın, orta alanda ise Pjanic ve N’Koudou’nun yerine Can Bozdoğan ile Atiba Hutchinson’u sahaya sürdü.

Kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Yalçın; savunma dörtlüsünü Rosier, Welinton, Vida ve Rıdvan Yılmaz’dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef’ten vazgeçmeyen Yalçın; hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Can Bozdoğan ve Atiba Hutchinson, solunda ise Cyle Larin’i görevlendirdi. Yalçın’ın gol yollarındaki tercihi ise Michy Batshuayi oldu.

ERSİN DESTANOĞLU 2 MAÇ SONRA 11’DE

Beşiktaş’ın genç file bekçisi Ersin Destanoğlu, 2 maçlık aranın ardından ilk 11’deki yerini aldı. Siyah-beyazlı ekipte, Kasımpaşa karşılaşmasına 11’de başlayan Ersin Destanoğlu, 2 maçlık aranın ardından 11’de yer buldu. Son olarak deplasmanda 2-0 kaybedilen Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde 11’de başlayan Ersin, Ajax ve Giresunspor karşılaşmalarında formasını Mert Günok’a kaptırmıştı. Mert Günok, Giresunspor maçının son dakikkalarında sol diz ön çapraz bağından sakatlıkmış ve oyuna devam edememişti. Bu sakatlığın ardından Ersin Destanoğlu, eldivenleri devraldı. Siyah-beyazlıların maçtaki yedek kalecisi ise 17 yaşındaki Emre Bilgin oldu.

RIDVAN YILMAZ 4 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Siyah-beyazlı ekibin genç sol beki Rıdvan Yılmaz, 4 maçlık aranın ardından 11’de yer aldı. Umut Meraş’ın transfer edilmesinin ardından zaman zaman iki isim değişerek görev yapıyordu. Genç sol bek bunun yanı sıra yaşadığı sakatlık nedeniyle 11’deki yerini kaybetmişti. Son olarak deplasmanda 4-0’lık skorla kaybedilen Sporting karşılaşmasında ilk 11’de görev yapan Rıdvan Yılmaz, 4 maçlık aranın ardından ilk 11’de forma şansı buldu.

CAN BOZDOĞAN LİGDE İLK KEZ 11’DE

Beşiktaş’ın sezon başında Schalke 04’ten kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Can Bozdoğan, ligde ilk kez ilk 11’de görev aldı. Beşiktaş’taki orta saha oyuncuların sakat ve formsuzluklarının ardından teknik direktör Sergen Yalçın, 11’de değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam sezon başın kiralık olarak kadroya dahil edilen genç orta saha Can Bozdoğan’a ilk 11’de forma şansı verdi. Can Bozdoğan bu sezon ligde ilk kez görev yaptı. 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Şampiyonlar Ligi’nde Ajax ile deplasmanda oynanan karşılaşmada da ilk 11’de görev almıştı.

BEŞİKTAŞ’TA 2 İSİM SINIRDA

Siyah-beyazlı ekipte, Kasımpaşa mücadelesinde 2 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Karşılaşmaya 11’de başlayan Josef de Souza ve Welinton, kart görmeleri halinde Süper Lig’in 16’ncı haftasında iç sahada oynanacak Yukatel Kayserispor mücadelesinde takımını yalnız bırakacak.

TFF TAHKİM KURULU, AHMET NUR ÇEBİ’NİN CEZASINA YAPILAN İTİRAZI REDDETTİ

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, geçtiğimiz hafta GZT Giresunspor maçının ardından yaptığı açıklamalarda nedeniyle 21 gün hak mahrumiyet ve 25 bin TL para cezası almıştı. Siyah-beyazlılar, bu cezaya, itirazın duruşmalı olarak değerlendirilmesi ve yürütmenin durdurulmasının yönünde itirazda bulunmuştu. Tahkim Kurulu, Kasımpaşa maçı öncesinde yapılan itirazı oybirliği ile reddetti.

KASIMPAŞA’DA TEK DEĞİŞİKLİK

Kasımpaşa Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Adana Demirspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalınan karşılaşmanın 11’inde tek değişikliğe gitti. Hakan Kutlu, Kevin Varga’nın yerine cezası sona eren Eysseric’i sahaya sürdü.

Kasımpaşa’nın Beşiktaş karşısındaki 11’i şöyle: “Harun Tekin, Hadergjonaj, Donk, Bruma, Sakıb Aytaç, Doğucan Haspolat, Hajradinovic, Yusuf Erdoğan, Eysseric, Umut Bozok, Jorgensen.” (Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.