DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cocu’dan itiraf! “Utanç duymamız gerekiyor”

Cocu’dan itiraf! “Utanç duymamız gerekiyor”
02.09.2018
257
A+
A-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, 3-2 kaybettikleri Kayserispor maçında utanç duymaları gereken bir performans sergilediklerini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında 3-2 kaybettikleri Kayserispor maçında utanç duymaları gereken bir performans sergilediklerini söyledi.

“Utanç duymamız gereken bir performans sergiledik”
Ülker Stadı’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cocu, “Maçla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Utanç duymamız gereken bir performans sergiledik.” dedi.

İki kere öne geçmelerine rağmen maçı kaybettiklerini aktaran Hollandalı teknik adam, “Kulüp ve takım içindeki değişimlerin bu konuyla alakası olamaz. Hiçbir şey bu meseleye bahane olamaz. Bunlar, sahadaki performansımızdan dolayı oluyor. İki mağlubiyet almıştık. Bu akşam galibiyetle ayrılmamız gerekiyordu. Taraftarlarımız arkamızdaydı. Son ana kadar da bizi desteklediler. Onlara hak ettikleri geri ödemeyi ve istediklerini veremedik.” diye konuştu.

“Mütevazı olalım, şampiyonluk konuşmayalım.” diyen Cocu, sunları kaydetti:

“İçinde bulunduğumuz pozisyonu, ne durumda olduğumuzu fark etmemiz gerekiyor. Bu durumdan kurtulabilmek için bir savaş ve mücadele vermemiz gerekiyor. Kulüpte çalışan herkes için geçerli. Oyuncularımız için de geçerli. Bu durumdan çıkabileceğimize inanıyorum. Kolay olmayacak. Böyle mağlubiyetlerden sonra öz güveniniz maksimum düzeyde değildir. Normal olarak profesyonel futbolcuların kariyerlerinde iyi dönemler ve çıkmaları, çözmeleri gereken zor dönemler vardır. Biz şu anda zor dönemi yaşıyoruz. Bizi bekleyen milli ara var. Bu, bizim için iyi olacaktır. Aramıza katılan bazı yeni oyuncular var. O oyunculardan bazıları milli arada bizimle kalacak. Onlarla çalışacağız. Adaptasyonu için faydalı bir ara olacak. Milli takımlardan dönenlerin de katılımıyla bu sıkıntıları çözebilmek için çabalayacağız.”

Orta sahada boş alanlar bıraktıklarını aktaran Cocu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Reyes’in yumuşak bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Topla iyi işler yaptığı bir akşamdı. Maçın belli bir dönemi vardı. Rakip oyuncu geri gelerek top almaya başladı. Kanat oyuncularının da geri gelmesiyle Eljif Elmas ve Mehmet Ekici 4’e 2 kaldı. O andan itibaren zorlanmaya başladık. Maçın başında iyi bir iş çıkarıyorduk. Birlikte oynuyorduk. Takım mesafesi büyük değildi. Sonra mesafe büyüdüğünde orta sahada büyük boşluklar bıraktık. Bu geliştirebileceğimiz bir nokta. 2-1’i bulduktan sonra akıllı olup, birlikte kalarak onlara geri dönüş fırsatını vermememiz gerekiyordu. Onların geri dönmesine izin verdik. Bazı oyuncularımızın atmaları gereken bazı adımlar var. Bu gelişimi birlikte sağlamalıyız.”(acunn.com)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.