DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Deprem bölgesinde evlat edinmek isteyen Josef de Souza için bakanlıktan açıklama geldi

Deprem bölgesinde evlat edinmek isteyen Josef de Souza için bakanlıktan açıklama geldi
14.02.2023
202
A+
A-

Mersin ve Adana’da depremzedelere moral veren Beşiktaş’ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza’nın ‘Evlat edinebilirim’ sözlerine bakanlıktan cevap geldi.

Beşiktaş’ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, Adana’da 152 saat sonra çıkan 9 yaşındaki Ömer’e moral ziyaretinde bulunup formasını vermişti.

Ayrıca Ömer’i Vodafone Park’ta bir Beşiktaş maçına davet eden Josef’in felaket sırasında bir hafta boyunca paylaşımları ve Youtube’da yardım kampanyalarının yapıldığı canlı yayınlara katılması da takdir topladı.

SOUZA EVLAT EDİNMEK İSTEDİ

Josef de Souza, Instagram hesabından yaptığı açıklamada depremzede bir çocuğu evlat edinebileceğini açıkladı.

Brezilyalı oyuncu, “Eşimle yaptığım konuşmada tüm bu sürecin sonunda mümkünse bir kız evlat edinmeye karar verdim. Elbette bunu tüm yasal sorumluluklarını yerine getirerek ve iyice araştırılarak yapmak isteriz. Ama öncelikle tüm çocuklarımıza iyi bakılabilecek yetimhaneyi birlikte kurabilmemiz için aylık destek verebilecek olan arkadaşlarıma ihtiyacım olacak” ifadelerini kullanmıştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği konu üzerine açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’den yapılan açıklama şöyle: “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Josef de Souza isimli futbolcunun depremzede bir kız çocuğunu evlat edindiğine yönelik haberler üzerine bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Deprem nedeniyle aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklarımız kuruluş bakımına alınarak her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Afetzede çocuklarımızın biyolojik aile ve yakınlarına ulaşılması için il müdürlüklerimizce çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Bu nedenle depremden etkilenmiş çocuklarımızın şu aşamada evlat edinilmesi mümkün değildir. Söz konusu futbolcunun evlat edindiği yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.