DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fenerbahçe, Süper Kupa maçında sahadan çekildi

Fenerbahçe, Süper Kupa maçında sahadan çekildi
08.04.2024
38
A+
A-

Şanlıurfa’daki Süper Kupa finali başladı… Galatasaray 1. dakika dolmadan golü buldu… Ardından Fenerbahçeli oyuncular sahadan çekildi. İşte 50 saniye süren ve tarihe geçecek Süper Kupa finalinde yaşananlar…

Şanlıurfa’daki 2023 Süper Kupa finaline Fenerbahçe’nin protestosu damga vurdu. Sahaya U19 takımıyla çıkan Fenerbahçe, mücadele başladıktan saniyeler sonra sahadan çekildi ve karşılaşma tatil edildi.

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nu protesto etmek ve son dönemde ‘sarı lacivertli camiaya yönelik saldırılara’ dikkat çekmek amacıyla, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkma kararı almıştı.

11 Nisan’da Yunan ekibi Olympiakos ile Konferans Ligi’nde çeyrek final maçı olmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu’nun maçı ertelememesine tepki gösteren sarı lacivertli camia, 2 Nisan’da düzenlediği olağanüstü genel kurul ile Başkan Ali Koç ve yönetimine yetki vermişti.

Saat 12.00’de, İstanbul’da Giresunspor ile U19 maçına çıkan Fenerbahçeli oyuncular, 4-1’lik galibiyetin ardından hızlıca Şanlıurfa’ya getirildi. Maça saatler kala şehre inen Fenerbahçe’nin genç futbolcuları, Galatasaray’ın başlama vuruşunun ardından oyunun durmasını bekledi.

ICARDI ATTI, FENERBAHÇE ÇEKİLDİ

Maça tam kadro çıkan ve başlama vuruşuyla hücuma kalkan sarı kırmızılı takım, henüz 1. dakika dolmadan Mauro Icardi ile golü buldu.

Sahadan çıkmak için oyunun durmasını bekleyen Fenerbahçeli oyuncular, golden sonra santra yapmadılar ve yönetici Ahmet Ketenci’nin talimatıyla sahadan çekildiler. Maçın hakemi Volkan Bayarslan mücadeleyi tatil ettiğini açıkladıktan sonra Galatasaraylı oyuncular sahada büyük sevinç yaşadı.

KARARI TFF VERECEK

Fenerbahçe’nin sahayı terk etmesiyle, sahanın ortasında toplanan Galatasaraylı futbolcular kutlamalara başladı. Kendilerine ayrılan bölümü dolduran Galatasaraylı taraftarlarla kucaklaşan oyuncular, kutlamaların ardından antrenman maçı yaptı.

Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu verecek.

İşte, tarihe geçen Süper Kupa finali sürecinde dakika dakika yaşananlar…

Saat 21.50: Galatasaray’ın şampiyonluk paylaşımı:

Saat 21.40: Galatasaray takımı kendi arasında antrenman maçı yapıyor.

Saat 21.40: Galatasaray’dan, Icardi’nin gol paylaşımı:

Saat 21.35: Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle hakem maçı tatil etti. Galatasaraylı oyuncular kutlamaya başladı.

Saat 21.33: Fenerbahçeli oyuncular golden sonra santrayı yapmayarak sahayı terk ediyor…

Saat 21.30: Süper Kupa maçı başladı… Galatasaray 1. dakikada Icardi’nin golüyle öne geçti.

Saat 21.15: Galatasaraylı futbolcular Atatürk tişörtleriyle sahaya çıktı.

SAAT 20.30: Galatasaray ve Fenerbahçe’nin  Süper Kupa maçında sahaya çıkacağı ilk 11’ler belli oldu:

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Berkan, Barış, Kerem A., Mertens, Icardi.

Fenerbahçe: Furkan, Mustafa Emir, Efekan, Yusuf, Ümitcan, Muhammet, Görkem İbrahim, Kerem, Muhammet Zeki, Emirhan, Çağrı.

SAAT: 20.00: Fenerbahçeli futbolcular, maçın oynanacağı stadın zeminini kontrol etmek için sahaya çıktı.

SAAT 19.40: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımın kamp yaptığı otelde basın mensuplarına konuştu.

SAAT 19.00: Fenerbahçe’nin Şanlıurfa kafilesinde bulunan 11 futbolcudan ikisinin sakatlığı olduğu öğrenildi. Bu oyuncuları maç kadrosuna dahil etmeyecek olan Fenerbahçe, 9 futbolcuyu esame listesine yazdıracak.

SAAT 18.50: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 21.30’da başlaması planlanan maç öncesinde, saat 19.30’da basın toplantısı düzenleyecek.

SAAT 18.00: Fenerbahçe Futbol Takımı, 2023 Süper Kupa’nın Galatasaray ile oynanacak mücadelesi için 19 Yaş Altı Kadrosu ile Şanlıurfa’ya vardı. Özel bir uçakla GAP Havalimanı’na iniş yapan sarı-lacivertli ekip, maçın gerçekleşeceği 11 Nisan Stadı’na taşınmak üzere apronda kendilerini bekleyen araçlara yönlendirildi. Takım ile birlikte Fenerbahçe’nin Kulüp Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri de Şanlıurfa’ya ulaştı.

SAAT 15.20: 11 kişilik kadro ile tesislerden ayrılan Fenerbahçe U19 takımı, Başkan Ali Koç ve bazı yöneticilerle birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi. Kafile, Şanlıurfa’ya doğru yola çıkacak.

SAAT 15.00: Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe karşılaşmasına, Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan formayla çıkacağını duyurdu.

SAAT 13.30: Fenerbahçe U19 takımı bugün saat 12.00’de başlayan U19 Elit A Ligi 19’uncu hafta karşılaşmasında Giresunspor ile Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde karşı karşıya gedi. Fenerbahçe geriye düştüğü maçı geriden gelerek 4-1 kazandı. Fenerbahçe – Giresun U19 maçını Başkan Ali Koç, yöneticilerden Selahattin Baki ve Burak Çağlan Kızılhan gibi isimler de tribünden takip etti.

SAAT 14.20: Fenerbahçe A takımı, Olympiakos ile yapılacak Konferans Ligi maçı için hazırlıklarını sürdürdü.

Sozcu.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.