DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan tarihi maç kararı

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan tarihi maç kararı
03.12.2021
130
A+
A-

Fenerbahçe Kulübü ve Galatasaray Kulübü’nün yaptığı ortak açıklamada, kadına karşı şiddetin son bulması için önemli bir organizasyona imza atılacağı duyuruldu.

Son dönemde sıklıkla dostluk mesajları veren Fenerbahçe ve Galatasaray kulübü, bu kez kadına şiddet ve cinsiyet eşitsizliği konusunda bir araya geldi. “Tavrımız net, duruşumuz bir: Kadına Şiddete Son diyoruz!” başlığıyla yaptığı açıklamada, iki kulübün kadın futbol takımlarının maç yapacağı duyuruldu. İşte Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kadına şiddetle ilgili yaptığı açıklama ve organizasyonla ilgili bilgiler:

“Biz Türkiye’nin en büyük spor kulüpleri, milyonlarca taraftarımızla sporun en önemli iki markası olarak; 1909 yılında başlayan ezeli rekabetimizi, şimdi eşsiz bir amaçla taçlandırıyoruz…

Kadınlara uygulanan her tür şiddeti,

Kadınlara ve kız çocuklarına karşı ayrımcılığı,

Cinsiyetçi yaklaşımları ve söylemleri,

Eşitsizliği, Haksızlığı ve Adaletsizliği REDDEDİYORUZ!

Bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak için; yıllardır kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta katılımına projeleri ile öncülük eden The Coca-Cola Company’nin desteğiyle Fenerbahçe ve Galatasaray Kadın Futbol Takımlarımızı ilk kez bir araya getiriyoruz. Bu maçın tek galibinin “Kadınlar ve Türk Sporu” olacağını biliyoruz!

Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüpleri Kadın Futbol Takımlarımız, bu amaç için 7 Aralık 2021 Salı günü saat 19.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda ilk maçlarını yapacaklardır. İkinci maç, 2022 yılında belirlenecek bir tarihte Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacaktır.”

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.