DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Koronavirüsü yenen Rüştü, hastalıkla ilgili tüm detayları açıkladı

Koronavirüsü yenen Rüştü, hastalıkla ilgili tüm detayları açıkladı
12.04.2020
211
A+
A-

Koronavirüsü yenen Rüştü Reçber, yaşadığı süreci tüm detaylarıyla anlattı. İlk zamanlarda virüsü dikkate almadığını söyleyen Reçber’den uyarı geldi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü salgınına yakalanan isimlerden biri de A Milli Takım’ın efsane kalecisi Rüştü Reçber’di. Hastaneye yattıktan sonra başarılı bir tedavi dönemi geçiren ve taburcu olan Rüştü, İtalyan basınından TuttomercatoWeb’e açıklamalarda bulundu.

İkinci test sonucu negatif çıkan ve evde karantina altında olan 46 yaşındaki futbol adamı, “Yavaş yavaş kendime geliyorum. Sağlık durumun iyiye gidiyor. Vücudum biraz zayıf düştü, çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyaydım ancak şimdi Allah’a şükürler olsun iyileşiyorum. Şimdi 15 gün karantina altında kalacağım” şeklinde konuştu.

Rüştü’nün açıklamaları şu şekilde:

“Virüse yakalandığım ilk gün boğaz ağrım vardı, ikinci gün ise ateşim çıktı ve 37.5 derecenin altına inmedi. Aile doktorumla konuştum ve ağrı kesici almaya başladım. Ancak daha sonra iştahım kesildi, koku ve tat duyularımı kaybettim ve sürekli öksürmeye başladım. Kabul etmem gerekir ki virüsü ilk başta ciddiye almadım, basit bir grip diye düşündüm.

Ateşim düşmedi ve 7. gün çok yükseldi. Doktorumun tavsiyesiyle hasteneye gittim ve bana test yaptılar. Test sonuçlarım pozitif çıktı. Çok zor günler yaşadım, hayatımın en zorlu maçlarından biriydi fakat sonunda bitti ve evimdeyim. 5 yıl önce sigarayı bıraktığım için şanslıyım.

Birçok mesaj aldım, benim için endişelenen herkese teşekkür ediyorum. İtalya’nın da corona virüsü salgınını atlatmasını ve bu kötü durumdan çıkmasını diliyorum. Kalbim sizlerle beraber.

Virüs çok ciddi ve bunu hafife alamazsınız. COVID-19 tüm insanlığı tehdit ediyor. Evde kalmalı ve diğer insanlarla gereksiz temaslardan kaçınmalıyız. Bu durumu yaşayan biri olarak beni dinleyin.”

Öte yandan Rüştü Reçber, futbolun geleceğine dair sorulan soruya şöyle cevap verdi: “Bunu söylemek benim işim değil, ben futbolu bıraktım. Bu kararı doktor ve bilim insanlarının vereceğine inanıyorum. Her şeyden önce sağlığı düşünelim, kurallara uyalım.” (Sabah)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.