DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Lionel Messi destan yazdı…

Lionel Messi destan yazdı…
23.02.2019
260
A+
A-

La Liga 25. haftasında Sevilla ile karşılaşan Barcelona, Lionel Messi’nin müthiş performansı sayesinde zorlu deplasmanda iki kez geriye düşmesine rağmen sahadan 4-2 galibiyetle ayrıldı

La Liga 25. hafta mücadelesinde Sevilla’ya konuk olan Barcelona, iki kez geriye düştüğü maçı 4-2 kazandı. Arjantinli Lionel Messi hat-trick yaparak Sevilla’yı evinde dağıtan isim oldu.

Maça golle başlayan taraf ev sahibi Sevilla oldu. Mücadelenin 22. dakikasında Jesus Navas’ın golüyle 1-0 öne geçen Sevilla’nın sevinci fazla uzun sürmedi.

Bu golden 4 dakika sonra sol kanattan yapılan ortaya ceza sahası içinde gelişine vole vuran Lionel Messi jeneriklik bir gole imza atarak skoru 1-1’e getirdi.

Ancak ev sahibi Sevilla 42. dakikada Gabriel Mercado ile yeniden 2-1’lik üstünlüğü kurdu ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda ise adeta Lionel Messi fırtınası yaşandı.

31 yaşındaki tecrübeli futbolcu 67. dakikada sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla durumu 2-2 yaptı ve takımını yeniden beraberliğe taşıdı.

Karşılaşmanın son anlarına girilirken bir kez daha sahneye çıkan Messi, 85. dakikada Barcelona’yı 3-2’lik üstünlüğe taşıdı.

Beraberlik için şansını zorlayan Sevilla’ya öldürücü darbeyi ise 90+3’te Luis Suarez vurdu.

Uruguaylı golcünün asistini ise hat-trick yapan Lionel Messi yaptı.

Lider Barcelona bu sonuçla puanını 57 yaparken ikinci sıradaki Atletico Madrid ile arasındaki 10 puanlık farkı korudu.

Sevilla ise 37 puanda kaldı

Öte yandan Messi, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Kazanmak her seferinde daha zor. Buradan iyi bir sonuçla ayrılıyoruz. Bu deplasmanın zorlu olduğunu biliyoruz ama üstesinden gelmeyi bildik. Bu galibiyet ligi bitirmiyor ama çok önemli.” diye konuştu.

Messi, Kral Kupası yarı finalinde 1-1 sona eren ilk maçın rövanşında 27 Şubat’ta Santiago Bernabeu’da Real Madrid’e karşı oynayacakları maç için ise “Madrid’e kazanmaya gitmeliyiz. Çok zor bir deplasman olduğunu biliyoruz ama kazanacağımıza inanıyoruz. Tüm kupaları kazanmak için her şeyi yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

31 yaşındaki Arjantinli futbolcu, kariyerindeki 50. hat-tricki yaparken, gol krallığı yarışında ilk sırada olduğu La Liga’da gol sayısını da 25’e çıkardı.

Messi ayrıca kariyerinde en çok gol attığı takım olan Sevilla’ya karşı oynadığı toplam 35 maçta (28’i La Liga’da) 36 gol attı.

Diğer yandan, sakatlığı geçen Barcelonalı defans oyuncusu Samuel Umtiti, 91 gün sonra takımında ilk 11’de forma giydi.

Kaynak:Sözcü/Skor


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.