DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Oğulcan Çağlayan’ı AİHM kurtarabilir

Oğulcan Çağlayan’ı AİHM kurtarabilir
13.02.2021
233
A+
A-

Tahkim Kurulu’nun Oğulcan kararını değerlendiren spor hukukçusu Av. Alpay Köse, “Oğulcan için artık iç hukuk yolları tükendi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidebilir.AİHM, Ömer Rıza davasında TFF aleyhine emsal teşkil edecek bir karar almıştı” dedi.

Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Avukat Alpay Köse, TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Oğulcan Çağlayan’a ‘haksız fesih’ nedeniyle verdiği 6 maçlık men cezasını değerlendirdi. Köse, Oğulcan için Tahkim Kurulu’nun verdiği karar sonrası ülke içinde hukuk yollarının tamamen kapandığının altını çizdi. Alpay Köse şunları söyledi: “Oğulcan için artık iç hukuk yolları tükendi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidebilir. AİHM, Trabzonspor’un eski futbolcusu Ömer Rıza tarafından açılan dava sonucunda TFF Tahkim Kurulu’nun ‘bağımsız ve tarafsız bir organ olmadığı’ ve ‘yapısının değiştirilmesi gerektiği’ yönünde emsal teşkil eden bir karar almıştı. Bu karar doğrultusunda, Oğulcan Çağlayan’ın AİHM’e yapacağı itiraz sonunda oyuncu lehinde bir tazminat çıkabilir. AİHM dava süreci iki sene sürebilir.”

‘BU PARA OĞULCAN’IN ALACAKLARINDAN KESİLEBİLİR’

“BU zaman diliminde TFF, yapılan itirazın sonucunu beklemeden ya Galatasaray’ın yayıncı kuruluştan alacağı para üzerinden 1 milyon 200 bin Euro’luk bedeli tahsil edebilir ya da direkt olarak Oğulcan Çağlayan’dan talep edebilir. Sonuç olarak bu parayı Galatasaray kulübü ödeyip, Oğulcan’ın alacaklarından kesebilir.”

CEZAYA YANIT: HEDEF 23!

Oğulcan Çağlayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla hem kendisine hem de Arda Turan’a verilen cezalara gönderme yaptı. Oğulcan, “Galatasaray bir halatı hep birlikte çekenlerin; hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır. Hedef 23” mesajını paylaştı.

OĞULCAN ÇAĞLAYAN DOSYASI

Rizespor, geçen sezon Oğulcan Çağlayan’ın sözleşmesindeki bir yıllık opsiyonu kullanmış, oyuncu bilgisi haricindeki uzatmaya karşıkontratını feshetmişti. UÇK, ‘haksız fesih’ kararı verip Rize’nin Oğulcan için ödediği 1.2 milyon Euro’luk bonservisin tazminine hükmetmiş ve 6 maçtan men etmişti. Tahkim Kurulu para cezasını onarken 6 maçlık cezayı 3’e indirmişti.

ÖMER RIZA DOSYASI

İngiliz vatandaşlığı da bulunan Ömer Kerim Ali Rıza, maaşlarını ve primlerini ödemeyen Trabzonspor’la sözleşmesini feshetmişti. UÇK, tazminat cezasına çarptırdığı oyuncuyu 4 ay futboldan men etti. Tahkim Kurulu cezaları hafifletti ancak yine de Trabzonspor’un lehine karar verdi. CAS ve FIFA’ya başvuran Ömer Rıza’nın dosyasına Türk statüsünde oynadığı gerekçesiyle 2009’da ‘yetkisizlik’ kararı çıktı. 2010’da başlayan AİHM süreci ise 2020’de oyuncu lehine sonuçlandı.

Kaynak:Sözcü/Skor


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.