DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Pereira: ‘Ben bunları bahane olarak göstermem’

Pereira: ‘Ben bunları bahane olarak göstermem’
12.09.2021
124
A+
A-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Sivasspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Süper Lig 4. haftasında Sivasspor’u konuk eden Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira 1-1 beraberlikle sona eren maçı değerlendirdi. Yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Portekizli teknik adam, sonuca rağmen futbolcularının ortaya koyduğu ruhtan memnun olduğunu dile getirdi. Hakemlerin oyunun soğumasına izin vermemesi gerektiğini dile getiren Pereira, “Ben bunları hiçbir zaman hakemi veya bu tarz şeyleri bahane olarak göstermem. Kazanmak istiyorduk maalesef olmadı” dedi. İşte Pereira’nın maç sonu açıklamaları:

“Diğer maçlarda olduğu gibi takım ruhunu sahaya koyduk ama bazı problemlerimiz vardı. Yeni oyuncular vardı, milli takımdan dönen oyuncular vardı. Bu oyuncuların kaynaşmasını sağlamak için vaktimiz yoktu. Hepsinden biraz vardı. Maç içinde bazı problemler yaşadık, kırılma anları oldu. Oyun çok fazla durdu, sakatlıktan dolayı yerde yatan çok fazla oyuncu oldu. Bugün yaptığımız hatalardan ders çıkaracağız. Geçmiş maçlarda gösterdiğimiz davranışların bazılarını ortaya koyamadık ama takım ruhu çok güzel. Takım savaştı. Taraftarlarımız fantastikti. Bugün onlara 3 puan veremedik ama tek amacımız buydu.”

“TAKIMIN RUHUNDAN MEMNUNUM”

“Sakatlıkların durumuna bakmamız gerekiyor. 1 puan beni mutlu etmiyor, her maçtan 3 puan almak isterim. Ama takımın ruhundan dolayı memnunum. Sakatlıkların ne durumda olduğunu değerlendirip iyi şekilde dinlenip bir sonraki maça hazırlanacağız.”

“BEN BUNLARI BAHANE OLARAK GÖSTERMEM”

“Herkes maçı izledi. Herkes değerlendirebilir sakatlıkları. Yüksek ritimde oynatmaya çalışıyorum takımımı. Ama rakip takımlar da istedikleri gibi oynayabilir buna bir şey diyemem. Ama hakemlerin tabii ki oyun ritmini koruması ve oyunun bu kadar durmasına izin vermemesi gerekiyor. Oyunun güzelliği açısından. Ben bunları hiçbir zaman hakemi veya bu tarz şeyleri bahane olarak göstermem. Kazanmak istiyorduk maalesef olmadı.”

“YABANCI KURALINA KARŞI DEĞİLİM”

Serdar Aziz, İrfan Can Kahveci ve Osayi-Samuel’in sakatlandığı an için sorulan soruyu yanıtlayan Pereira, “Gerçekten çok fazla durum oldu aynı anda. 3 oyuncumuz sakatlık nedeniyle yerdeydi. Öncelikle sakatlıklarını anlamamız ve bir yandan da sahadaki Türk oyuncu sayısını hesaplamamız gerekiyordu. O anda birçok şey oldu ve bizim de beklememiz gerekiyordu. Serdar çıksaydı, 2 oyuncu değiştirmemiz gerekecekti. Osayi de dizine darbe almıştı. İrfan aynı noktadan sakatlandı. Tisserand’ın ardından Serdar’ın durumu ve İrfan’ın sakatlığı oldu. Yabancı kuralına karşı değilim. Türk oyuncular açısından çıkarılan bir kural olduğunu düşünüyorum. Ama benim için oyuncunun hangi milletten olduğunun önemi yok. Benim için önemli olan oyuncunun kalitesidir. Çin’de de böyle bir kural vardı. Kurala adapte olmanız gerekiyor. Bugünkü gibi durumlar yaşanabiliyor. Sakatlıkların ne olduğunu anlayıp sahadaki Türk oyuncuları hesaplamamız gerekiyordu. Bugün gerçekten çok fazla olayın olduğu bir maçtı” dedi.

“AİLE GİBİ AYAKTA DURMAMIZ GEREKİYOR”

“Burada 5 sene önceki tecrübemle şunu biliyorum ki, Türkiye’deki her maçta puan kaybedebilirsiniz. Özellikle milli aradan sonraki maçlar tehlikeli olur. Tam takım olarak hazırlanamazsınız, milli takımlara giden oyuncular, maça kısa süre kala gelirler. Bugün avantajlıydık aslında. 1-0 öne geçtik ama maalesef maç 1-1 oldu. Altay bugüne kadar bize çok puan kazandırdı. Benim istediğim birlik olma ruhudur. Kazansalar da kaybetseler de bunun birlikte olması gerekiyor. Bizim birlik olarak aile gibi ayakta durmamız gerekiyor. İstediğimiz sonucu alamadık ama taraftarların desteğini sonuna kadar hissettik. Tabii ki tökezlediğimiz zamanlar olacaktır ama aynı ruhla hareket edip ileriye dönük hareket etmemiz gerekiyor. Bir gün ‘Dünyanın en iyisi’ deyip, ertesi gün çok kötüyüz demememiz gerekiyor. Her maçta bu bilinçle oynamamız gerekiyor. Penaltı konusunda yorum yapmak istemiyorum. Benim kontrol edebileceğim bir konu değil. Tabii ki bir fikrim var bununla ilgili olarak ama zamanı geri alamam ve karar veren kişi ben değilim. Futbolda bunlar var.”(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.