DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Rıdvan Dilmen: İnsanların hayatlarından 1.5 saat çaldınız

Rıdvan Dilmen: İnsanların hayatlarından 1.5 saat çaldınız
25.09.2018
234
A+
A-

Rıdvan Dilmen 1-1 biten Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin ardından çok çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Rıdvan Dilmen’in NTV’de yaptığı açıklamalardan satır başları…

‘1.5 SAAT ÇALDINIZ’

”Yetkili olsam futbolu katlettiniz diye Fenerbahçe ve Beşiktaş’a 1 puan vermem. İnsanların hayatlarından 1.5 saat çaldınız… Tabii ironi yapıyorum burada. Üniversite sınavlarına hazırlanan kardeşlerimiz Fenerbahçe stadına gidebilir. Bu oyun sonrası bağıran kalmadığı için tek ses yok statta.”

‘MAÇ BİTSE DE GİTSEK…’

Bu iki takım 11 raund hiçbir şey yapmadılar. Jailson son yarım saat yürüyor. Beşiktaş’a bakıyorum, şu maç bitse de gitsek. Fenerbahçe’de 11 raund oynamış ve maçın bitmesini bekliyor. Toplam 4 dakika uzatma verildi. Hakem de temiz gidiyor. VAR’a hiç başvurulmadı.

‘UYUŞTUM, BENİM BİLE TEMPOM DÜŞTÜ’

Fenerbahçe kötünün iyisiyken 1-0 geriye düştü. Beşiktaş kötünün iyisiyken 1-0 öne geçti. Çok tuhaf şeyler oldu bugün. Abdullah Avcı ve Terim’in mutlu olduğu bir hafta. Kalite anlamında çok düşük bir maç oldu, seyircileri bile susturdular. Canlı bir oyun olmadı. Futbol adına üzücü bir maç.

Yurt dışından biri gelse ve bu maçı izlese; ‘Türkiye’nin en büyük takımları bunlar mı?’ der. Bu kadar berbat oynadılar. Uyuştum. Benim bile tempom düştü.”

‘HEP BERABER ÇIKIP ÖZÜR DİLEMELİLER’

Her iki takımın oyuncularının hep beraber çıkıp, bütün seyircilerden, izleyenlerden özür dilemeliler. Rezalet futbol.

Sakatlıktan çıkan Hasan Ali takımın en iyi oyuncusu. İlk yarı gördüğüm en kötü Beşiktaş’ı yakaladı. 2 buçuk 3 pozisyon vardı. Kötünün iyisi Fenerbahçe gol yedi. İkinci yarı başladı. Sanki Fenerbahçe öndeymiş gibi oyun oynanıyor. ‘İnsanlO sırada Cocu ben gideceğim galiba diyor. Elif Elmas’ı bir alıyor oyuna. Sonrasında ise çağ dışı bir oyun oynanıyor. Orta saha bomboş… Ne Beşiktaş Fener’i böyle yakalar bir daha, ne de Fenerbahçe Beşiktaş’ı…

İlk yarı yorumları…

‘BEŞİKTAŞ KORKAK BAŞLADI’

Fenerbahçe’nin lehine giden bir maçtı 2-3 pozisyon önce… Beşiktaş beklediğimden daha korkak başladı, ürkekler ve çok fazla pas hatası yapıyorlar, gergin başladılar… Bu da Fenerbahçe’ye bir hücum özgüveni getirdi ve pozisyon da buldular. Aatif’ın pozisyonu ve Ayew’in net pozisyonu bir de Hasan Ali’nin direkten dönen şutu olmak üzere 3 tane kaleyi tutan şut attı.

‘TAÇTAN GOL YEDİ FENERBAHÇE’

Babel’in neden santrofor oynadığını söyle anlayabiliriz… Taçtan gol yedi Fenerbahçe. Taç atıyor, baskı yiyor, top aya çıkıyor, Babel basıyor ve müthiş bir gol atıyor… Pepe uzaklaştırıyor, Roman orada. Topal çekinerek basıyor topa. Tipik Babel’in müthiş golü. Kötü oynayan Beşiktaş’ın güveni yerine geldi. Korkak oynayan Beşiktaş’ı müthiş bir dönüşe çekti. İki oyuncu değişikliği yapıp Fenerbahçe’nin bu oyuna ortak olması lazım. Beşiktaş değişikliğe gitmez maç şu pozisyondayken. 3 orta sahanın 2’si çok kötü oynuyor. Atiba ve Oğuzhan iyi oynamıyor bugün. Lens de iyi değil, Quaresma vasat.

Beşiktaş’ın pas hatasından Fenerbahçe yararlandı öne de geçebilirdi. Fenerbahçe savunması Türkiye’nin en yumuşak savunması. Neustadter’in sarı kartı yok. Stopersiniz ve sarı kartınız yok. Mehmet Topal’ın da 9. maçı bu onun da kartı yok. Böyle stoperlerle böyle ön liberolarla oynamak güzel. Havadan gelen bu toplara stoper gidecek.

Aslında 1-0 öndeki formatı istediği gibi oldu Beşiktaş’ın. Şartlar Beşiktaş’ın lehine. Şenol Güneş, oyuncu tercihlerinde ve anlayışında tansiyonu da düşük tutmuş.(Sözcü/Skor)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.