DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sezonun en kritik derbisi…

Sezonun en kritik derbisi…
21.11.2021
128
A+
A-

Tüm Türkiye NEF Stadı’nda oynanacak Galatasaray Fenerbahçe maçına kilitlendi. Ligin 13. haftası ama ezeli rakipler zirvenin çok uzağında. Cimbom’un lider Trabzon ile arasındaki fark 9, Fener’in ise 10 puan. Kaybedenin yanacağı derbi bizleri bekliyor. İşte Terim ve Pereira’nın ilk 11 tercihleri…

Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, bu sezon ilk kez kozlarını paylaşıyor. NEF Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak mücadele iki takım için de hayati önem taşıyor. Sezonun 13. haftası oynanacak ama lider Trabzonspor, zirvede tek başına yoluna devam ediyor. Cimbom, bordo-mavililerin 9 puan gerisindeyken Fener’in ise puan farkı 10. Kazanan şampiyonluk yarışında adını hissettirecek. Kaybeden çok zor bir maratona girecek.

SEYİRCİ HASRETİ BİTİYOR

PANDEMİ döneminin ardından ilk kez tribünler tam kapasite seyirci alacak. Mücadeleyi 52 bin taraftar, statta izleyecek. İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçta takımlar 2’şer kez kazanırken 6 karşılaşmadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray, evinde 6 maçtır mağlup edemediği Fener’i devirmenin planlarını yapıyor. Ligdeki son 4 maçında kazanamayan (1B-3M) sarı-lacivertliler ise kötü seriyi en anlamlı galibiyetle noktalayıp ayağa kalkmak istiyor.

TERİM, TV’DEN ÇALIŞTIRDI

DERBİDE erken gol bulabilmek için takımını çift forvetle sahaya sürmeyi planlayan Terim, Halil ve Mostafa’yı birlikte kullanmayı planlıyor. Tecrübeli çalıştırıcının taktik idmanlarda sahaya kurdurduğu ekranla Fenerbahçe’nin defansta yaptığı her hatayı tek tekizletmesi dikkat çekti.

İŞTE GALATASARAY VE FENERBAHÇE’NİN MUHTEMEL İLK 11’LERİ:

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Aanholt, Feghouli, Berkan, Cicaldau, Kerem, Halil, Mostafa

Fenerbahçe: Berke, Ferdi, Kim, Tisserand, Novak, Zajc, Sosa, Mert Hakan, Mesut, İrfan Can, Berisha

PEREIRA’NIN SON KARARI 4-3-3

ÜÇLÜ savunma sistemi oynattığı için eleştiri oklarının hedefi haline gelen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, çark etti. Milli ara döneminde dörtlü savunma üzerine çalışmalar yaptıran Portekizli teknik adam, bugünkü derbide sistem değişikliğine gidecek. Takımı sahaya 4-3-3 sistemiyle sürmeyi planlayan deneyimli teknik adam, sezon başından bu yana çok eleştirilen sisteminde bu kez geri adım atmış olacak.

CİMBOM İSTEDİ TFF REDDETTİ

DEV derbi öncesi dostluk rüzgârları eserken Galatasaray’ın federasyondan ilginç bir istekte bulunduğu ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların, ezeli rakip Fenerbahçe’nin taraftarlarının da derbiyi tribünde izlemesi için TFF’ye başvurduğu öğrenildi. Ancak federasyonun bu başvuruya olumsuz yanıt verdiği belirtildi. Bu arada G.Saray Başkanı Burak Elmas, F.Bahçe Başkanı Ali Koç ve yönetimini, derbiyi birlikte izlemeye davet etti.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.