DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Stefan Kuntz imza töreninde konuştu

Stefan Kuntz imza töreninde konuştu
20.09.2021
177
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu’nun A Milli Takım teknik direktörlüğü görevi için anlaşmaya vardığı Alman hoca Stefan Kuntz kendisi için düzenlenen imza töreninde konuşuyor.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktörlük görevine getirilen Stefan Kuntz için Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde imza töreni düzenleniyor. Törende konuşan 58 yaşındaki Alman teknik adam Kuntz şu ifadeleri kullandı:

‘TÜRKİYE’DEN ERKEN AYRILMAK HATALARDAN BİRİ’

”Hamit beni ilk aradığında gurur duydum. Servet ve Erkan’la görüşmeleri yürüttük. Son derece ünlü ve başarılı Türk teknik direktörlerinin ardından geldiğim için çok mutluyum. Bugünkü imza töreninden sonra tüm gücümüzü toplayıp, hızla Norveç maçına ve futbola odaklanacağız. Teknik direktör dışarıya yansıyan bir yüzdür. İyi çalışan bir ekibi olmadan bu mümkün değil. Ekipten kastım herkesin bize destek olmasıdır. Sert müzakereler oldu ama adil oldu her zaman. Belki de en önemlisi her birimiz karşılıklı olarak verdiğimiz sözlere güvenmesini bildik. Beşiktaş’ta geçirdiğim bir yıl inanılmazdı. Eşim hala, ‘Eğer bir hata yaptıysak Türkiye’den erken ayrılmak hayatımızda yaptığımız hatalardan biri’ diye anlatır.

‘SERGEN YALÇIN’I TEKNİK DİREKTÖR OLARAK GÖRDÜĞÜMDE KAHKAHALAR ATTIM’

”Sergen Yalçın’ı teknik direktör olarak gördüğümde kahkahalar attım. Bu kadar başarılı olduğunu görünce gurur duydum, mutlu oldum. Müthiş bir konukseverlikle karşılandık. Aileme Türkiye ile görüşmelerin iyi gittiğini söylediğimde çocuklarım ve karım, ‘Biz de gelmek istiyoruz’ dedi. Bundan daha iyi bir iltifat edebileceğimi düşünmüyorum. Yönetim tarafından gösterilen inanca çok teşekkür ediyorum. Güç ve pozitif enerji doluyum. Türk oyuncuların potansiyelini biliyorum. Yeni bir organizasyon ve yapı kazandıracağız. Burada oturup zaferlerden bahsetmek kayıplardan bahsetmekten daha zevklidir.”

NİHAT ÖZDEMİR: “YERLİ-YABANCI OLAYINA ÇEKMEYİN”

”Bugün Türk futbolu için yeni bir döneme başlıyoruz. Öncelikle Şenol Güneş hocamıza bugüne kadar olan katkıları için teşekkür etmek istiyorum. Sayın Güneş, dünya çapında, çok değerli ve milli takımımıza unutamayacağımız hizmetlerde bulundu. Kan değişiklikleri futbolun her yerinde var. Hocamızla görüşmeler yaptık ve karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Sonrasında Kuntz’da karar kıldık. Kuntz, son 5 yılda Avrupa Şampiyonası finali oynadı ve 2 kez kazandı. Ümit Milli Takım’ın en başarılı teknik direktörü olarak bize geldi. İnşallah Almanya için kayıp, bizim için kazanç olacaktır. Yeni hocamızla ilk sınavımızı ekim ayında vereceğiz. Başaracaksak hep birlikte başaracağız. A Milli Takımımız hepimizin vazgeçilmez tutkusudur. 20 yıl sonra Dünya Kupası’na katılmak istiyoruz ve bunu başaracağız. Hiç arzu etmiyoruz ama katılamazsak, dersimizi alacağız. 2024 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız. Ne sonuç alırsak alalım, hocamızı ya da oyuncularımızı hedef almayalım. Kuntz’u yıpratmayalım. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrak, bir değerli hocadan diğer değerli hocaya geçmiştir. Biz kendisine inanıyoruz, güveniyoruz ve uzun yıllar da beraber çalışmak istiyoruz. Kuntz’un en büyük yardımcısı yeni süreçte Hamit Altıntop olacaktır. Hem Almanya hem de Türkiye’yi en iyi bilen kişi olarak hocamıza destek olacaktır.”

HAMİT ALTINTOP’UN AÇIKLAMALARI:

”Ampute Milli Futbol Takımımızın başarısı inşallah bize de nasip olur. Şenol Güneş hocamıza ve Selim Soydan’a çok teşekkür ederim. Eski bir milli futbolcu olarak böyle bir kararda yer almaktan, bulunmaktan gurur duyuyorum. Çok teşekkür etmek istiyorum bana bu sorumluluğu verdikleri için. Hamit Altıntop olarak bu sorumluluğu keyfe çevireceğimden eminim. Zor bir görev ama zoru seviyoruz. Başkanımız ve yönetimle beraber yeni bir hoca kararı aldık. Stefan Kuntz’a hayırlı olsun diyorum. En üst seviyede oynama hedefiyle kendisini tanıtmak istiyoruz. Kendisi sorumluluğunun farkında. Ben kendisini en iyi şekilde destekleyeceğime dair söz verdim. Kendisi Almanya Ümit Milli Takım’da 5 başarılı yıl geçirdi ve A Takım’ı hak ettiğine inanıyorum. Almanya’da bu şansı bulamadı, ikinci vatanı bizde buldu. O da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Nihat Özdemir başkanıma, yönetim kurulundaki abilerime çok teşekkür ediyorum. Umarım en kısa sürede güzel futbolla güzel sonuçlarla buluşmak dileğiyle…”

Kaynak:Sözcü


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.